MHP'den iki araştırma önergesi

MHP, ''çocuk suçluluğundaki artışlar'' ile ''gençlerin işsizlik sorununun sebepleri''nin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırmaları açılmasını istedi.

Yayınlanma: 31.05.2010 - 11:03
Abone Ol google-news

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, son yıllarda çocuk suçluluğundaki artışların çok yönlü değerlendirilmesi, suç profilleri oranlarının tespiti ve alınacak sosyal ve hukuki tedbirler için araştırma komisyonu kurulması talebinde bulunuldu.

Önerge gerekçesinde, çocuk suçluluğunun sosyal bir uyumsuzluğun belirtisi olduğunu belirtilerek, 31 Ocak 2010 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında 2 bin 721 çocuk bulunduğuna dikkat çekildi. Önergede, bu çocuklardan bin 113'ünün çocuklara özgü ceza infaz kurumlarında, bin 606'sının ise yetişkinlerin infaz kurumlarının çocuklar için ayrılmış bölümlerinde kaldıklarının bilindiği ifade edildi.

Şenol Bal ve arkadaşlarının diğer önergesinde ise ülkedeki genç işsizliği sorununun nedenleri ile çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması istendi. Önerge gerekçesinde, ''Bugün 5 milyon işsize ilaveten her yıl 600-700 bin kişinin iş gücü piyasasına katılma isteğine cevap verilememektedir. AKP iktidarının yönetim yanlışlıkları yüzünden 8 yıllık süreç sonunda işsizlik iki katına çıkmıştır. Neredeyse her 3 gençten biri işsizdir'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler