MHP'li Vural'dan 'bedelli' yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bedelli askerlik düzenlemesinin yasalaşmasıyla bankamatikte askerlik döneminin başladığını belirterek, temel askerlik hizmetinin kaldırıldığı düzenleme ile vicdani retçiler ve dağda askere polise kurşun sıkanların da tezkere almasının önünün açıldığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 13:15
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yasalaşan bedelli askerlik düzenlemesi ve Dersim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Temel askerlik hizmetinin kaldırıldığı bedelli askerlik düzenlemesi için, "Bankamatikte askerlik devri başladı" diyen Vural, bu düzenlemenin bedelli askerlik yapacakları da rencide ettiğini savunarak şunları söyledi: "Görülüyor ki hükümet temel askerlik hizmetine ilişkin düzenlemeyi bu askerlik hizmetini yerine getirmek istemeyenler için sağlamıştır. Vicdani retçilerin önünü açmıştır. Dağda askere-polise kurşun sıkanların da temel askerlik eğitimini almış olduğunu düşünmüş olacak ki, PKK terör örgütü üyeliğinden soruşturma, kovuşturma hatta hüküm giymiş olanların da temel ekserlik eğitimi almasını istemiyor."
 

'Askere kurşun sıkanlar da yararlanacak'

Bedelli görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a bu konuyu sorduğunu ancak Bakan Yılmaz'ın "Alnında PKK'lı mı yazıyor. Bu ülkenin vatandaşı olan, şartları taşıyan faydalanır" yanıtı verdiğini ifade eden Vural, "Bırak alnını, iddianamede yazıyor. Hükmünde yazıyor Sayın Bakan. Bunların önünü açıyor. Çukurca, Silvan'da askerleri şehit edenler de bundan faydalanacak. Kanun başvurmaları halinde diyor. Vekili ile başvurabilir. Parayı da yatırır. Bundan sonra da ayağına teslim tezkereyi onlara verirler. Vicdani retçilerle, askerimize polisimize kurşun sıkılanlar aynı kefeye konularak askerlikten muaf tutuluyor" dedi. MHP'li Vural, Bakan Yılmaz'a "Askere kurşun sıkanları da faydalandırıyorsun. Yazıklar olsun" diye tepki gösterdiğini aktararak, "Gerçekten yazıklar olsun" dedi.

'Yurt dışındakilere 'Türk vatandaşlığından çıkın' deniliyor'

MHP'li Vural, "Utanç verici" olarak nitelendirdiği bu düzenleme ile şehitler ile onları şehit edenlerin aynı kefeye konulduğunu ileri sürdü. Yurt dışında yaşayan vatandaşların ödeyeceği bedelin arttırılmasını da eleştiren Vural, "Avrupa krizi içinde vatandaşlarımız işsizlik sigortası ile geçinirken beyefendiler 10 bin Euro bedele çıkarttılar. Adeta o vatandaşlara 'Türk vatandaşlığından çıkın' deniliyor. Ödeyemezse ne olacak. Türk vatandaşlığından çıkma dışında alternatif bırakmıyorlar" dedi. Tasarıda getirilen yalanlardan birinin de toplanan paraların nasıl kullanılacağı ile ilgili olduğunu söyleyen Vural, gelecek ücretin bütçeye gelir kaydedileceğini söyledi.
 

'Neo-işbirlikçiler'

Dersim tartışmalarına da değinen MHP'li Vural, BDP ve AKP'nin 'devlet katliam yaptı' diyerek ruh ikizliği içinde olduğunu savundu. "Dünün yaralarını kaşıyarak bugünün kini haline getirmek kimin işine yarayacak" diye soran Vural, "Anadolu insanı AKP'yi 'ecdadınızı katliamcı ilan et' diye göndermedi" dedi. "Kimin brozancısısınız" diye soran Vural, "Dünün işbirlikçileri ile bugünün neo işbirlikçileri ortaya çıktı. Neo-conlar gibi neo-işbirlikçiler çıktı. O işgal günlerindeki işbirlikçiler o işbirlikçiliklerini bugüne taşıyarak ecdadı kirletir duruma geldiler" dedi.

'Kerbela'ya benzetiyorsan Yezit kim?'

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in Dersim'de yaşananları Kerbela'ya benzettiğini söyleyen MHP'li Vural, "Kerbela şehitlerine büyük haksızlık ve saygısızlık yapmıştır. Sen kim oluyorsun da Dersim'deki Seyit Rıza'yı Hz. Hüseyin'e benzetiyorsun. Seyit Rıza ve Hz. Hüseyin'i nasıl aynı kefeye koyuyorsun. Nasıl bir gaflettir, muhafazakarlıktır. Kerbela'ya benzetiyorsan Yezit kim? Ubeydullah Ziyad kim? Kimi kime benzetiyorsun. Bu kadar cehalet olmaz. Kerbela'da Hz. Hüseyin'in acısını hissettiğimiz bir günde Hüseyin'i Seyit Rıza'ya benzetmek İslamiyet ve müslümanlara hakarettir. Bu benzetmeyi kınıyorum" dedi.
 

'Yoldaşı Kemal Burkay'ı ziyaret edenden ne beklenir?'

Bakan Günay'ın sadece Dersim de değil batı da olaylar oldu yönünde bir açıklama yaptığını dile getiren Vural, "İzmir'de denize döküldü diye onlardan da mı özür dilenecek?" sorusunu sorarken, "Yoldaşı Kemal Burkay'ı ziyaret edenden ne beklersin" dedi. Dersim olaylarıyla ilgili dönemin yazışmaları ve raporlarından bölümler okuyan Vural, Dersim tartışmalarının amacın Cumhuriyet ve Atatürk'ü sorgulatmak olduğunu savundu. "Tarihle hesaplaşılmaz, ders alınır" diyen Vural, bugünün siyasi hesapları ile bu konuların tartışılmasının doğru olmadığını söyledi.

'Cumhurbaşkanı Gül veto yetkisini kullansın'

Vural'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şike Kanunuda cezaları azaltan düzenlemeyle ilgili açıklaması soruldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün veto yetkisi olduğunu hatırlatan Vural, "Uygun bulmuyorsan yetkini kullanırsın. Cumhurbaşkanlığı makamı konuşma yeri değil, yetkisi var. İhtiyaç varsa bu doğrultuda veto kullanır. TBMM de değerlendirir. Sanırım Cumhurbaşkanı onaylayacak da itirazları da sözlü olarak yerine getiriyor. Bundan önce de böyle yaptı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler