Mickey Mouse imaj tazeliyor

Milyonlarca insanın sevgilisi haline gelen Micky Mouse çizgi roman karakteri, yeniden çiziliyor. Walt Disney şirketine yıllık 5 milyar dolar civarında gelir sağlayan Mickey Mouse'un yeni imajı, ilk kez önümüzdeki yıl gösterime girecek olan 'Epic Mickey' isimli bir video oyunuyla tanıtılacak.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 08:25
Abone Ol google-news

Sözkonusu video oyununda Mickey, çorak ve boş bir araziyi geçerken bazen inatçı ve kurnaz, bazen de cesur yüzüyle karşımıza çıkacak. Video oyunu oynayanlar, Mickey'nin karakterini kontrol edebilecek. Başkalarına yardım etmeyi seven oyuncular daha mutlu bir Mickey ile, daha bencil ya da yıkıcı bir ruh haline sahip oyuncular da fiziksel olarak gittikçe fareye benzemeye başlayacak kötü bir Mickey ile karşılaşacak. Oyunun amacı, insanların kendi kahramanlarını kendilerinin yaratması. Şirket temsilcileri, asıl amaçlarının insanların karakterine ve ruh hallerine uyum sağlayan bir Mickey ortaya çıkarabilmek olduğunu belirtiyor.

Walt Disney şirketi, Mickey Mouse çizgi film karakterinin 'yeni nesil genç insanlarda yavaş yavaş sevilen imajını kaybetmeye başladığını ve taze bir imajla bunu tersine çevirmeyi amaçladıklarını' açıkladı.Mickey Mouse'u yeniden çizme çalışmalarının henüz başlangıç aşamasında olduğu ve sektördeki en iyi çizim ustalarının projede emek harcayacağı kaydedildi. Mickey'i çizim çalışmalarına Walt Disney şirketinin başkanı Robert Iger'in de katılacağı açıklandı.Mickey Mouse ilk kez Steamboat Willie isimli çalışmayla 1928 yılında ortaya çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler