Microsoft, Ortadoğu ve Afrika’daki şirketlere seslendi!

Microsoft Ortadoğu ve Afrika’daki şirketler için önemli bir çağrıda bulundu. Bu bölgelerdeki şirketlerin dijital dünyaya ayak uydurması için destek sözü verildi.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 21:51
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz gün Dubai’de gerçekleştirilen etkinlikte Ortadoğu ve Afrika’da yer alan şirketlere çağrı yapıldı. Yapılan bu çağrıda şirketler için dijital dönüşümün öneminden bahsedildi. İstatistiklerle desteklenen çağrıda 2030 yılına kadar dijital teknolojilerinin dünya ekonomisine 14 trilyon dolar katkı sağlaması beklendiğine vurgu yapıldı. Bu rakam dünyanın toplam ekonomisinin beşte birine denk geliyor. Yani beklentiler son derece yüksek.

Microsoft açık bir şekilde Ortadoğu ve Afrika’daki şirketlerin dijitalleşmesine yardım edeceğini söylüyor. Şirketlerin dijital stratejilerine, BT politikalarına, mevcut eksikliklerin giderilmesine ve çalışanların ihtiyaçlarına yardımcı olunacak.
Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi bir atılıma vurgu yapan Microsoft, dijitalleşme ile şirketlerin maliyetleri düşürebileceğini ve gelir artışı sağlayabileceğini örneklerle açıkladı. Güvenlik endişesini gidermek için bankaları örnek gösteren Microsoft, her yıl güvenlik çalışmaları için 1 milyar doların üzerinde bir harcama yaptıklarını ekledi. Güvenlik güncellemeleri ve Windows Defender gibi yazılımlar ile Microsoft güvenlik konusunda sıkı çalıştığına vurgu yapıyor.
Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde şimdilik dijitalleşme yolunda en etkin kurumlar bankalar olarak görülüyor. Özellikle mobil uygulama tarafında orta ölçekli bankaların tamamı dijital dünyaya ayak uydurmuş durumda. Diğer sektörler de dijital dünyaya davet ediliyor.
İşgücü tarafında da durum pek farklı değil. Eğer şirketler dijitalleşmezse yetenekli işgücünü kaybedecek. 2030 yılına kadar işgücünün %75’inin dijital dünyada olması bekleniyor.

iPhone 7 için en iyi bataryalı kılıflar!

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler