Mikro Stok Fotoğrafçılık ve Avantajları

Mikro stok fotoğrafların, hem fotoğrafçı hem de satın alanlar için birçok avantajı bulunmaktadır. Peki nedir bu mikro stok olayı?

Yayınlanma: 25.11.2016 - 15:51
Abone Ol google-news

Mikro stok fotoğrafçılık, aynı zamanda mikro ödemeler yapılan fotoğrafçılık olarak adlandırılabilir. Adından da anlaşılabileceği gibi, geleneksel stok fotoğrafçılığın aksine, fotoğrafları internet üzerinden dağıtmaları ve toplamaları, dolayısıyla çok daha fazla fotoğrafçıya ve alıcıya ulaşabilmeleri ve bu fotoğrafları oldukça uygun fiyatlara, telifsiz olarak satmaları mikro stok fotoğrafçılığı tanımlayan özelliklerdir.

Fotoğrafçılar için mikro stok fotoğrafçılık

Fotoğrafçılar için, mikro stok sitelerinde fotoğraflarını satmanın kendileri için faydaları göz ardı edilemez. Bunlardan biri, çektiğiniz fotoğrafların kalitesini ister istemez artıracak olmanız, zira mikro stok fotoğraf dağıtan ajanslar, web sitelerinin genel kaliteden ödün vermemek için, haklı olarak koyduğu bazı katı kuralları vardır. Depositphotos gibi, mikro stok kaynaklarında arama yapıp dolaşırken gördüğünüz fotoğraflar, ve o fotoğrafların ötesine geçme isteğiyle, yaratıcılığınız perçinlenecek ve belki de normal şartlarda aklınıza gelmeyecek pozlar çekebileceksiniz. Üstelik sadece fotoğraflar değil, gördüğünüz vektör ve illüstrasyonlardan da etkilenebilirsiniz.

Başka bir faydası da, aslında stok olarak çekmediğiniz ama arşivinizde öylece duran iyi olduğunu düşündüğünüz fotoğrafların da, artık işe yarayacak olmasıdır. Fotoğrafçılığı sadece hobi olarak yapıyorsanız bile, hobinize belki de bir amaç katacak ve onu sürdürülebilir kılacaktır. Ayrıca, dürüst olmak gerekirse, ekipman fiyatları düşünüldüğünde, fotoğrafçılığın çok da ucuz bir hobi olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Bu durumda çektiğiniz fotoğraflardan hiç beklemediğiniz paralar kazanmak, sizi bir adım öteye taşıyacak yeni ekipmanları almanıza olanak sağlayabilir.

Fotoğraf satın alırken mikro stok fotoğrafları neden tercih etmeli?

Peki fotoğrafçılar değil de, bir imaj ya da illüstrasyon almak isteyen alıcı neden mikro stokları tercih etmeli? Eğer ki, derginiz ya da gazeteniz için, belki çıkaracağınız albümün kapağı için ya da bloğunuz içi yüksek kaliteli, içeriğinizi daha profesyonel gösterecek imajlara ihtiyacınız varsa ve bunun için çok para harcamak istemiyorsanız, mikro stok fotoğraflar sizin için tek seçenek gibi görünüyor.

Peki avantajları nelerdir?

Mikro stok fotoğraflar barındırıp satan sitelerin birçoğu dünya üzerindeki en zengin arşivlere sahiptirler ve buradan istediğiniz fotoğrafı veya illüstrasyonu, diğer opsiyonlarla karşılaştırılamayacak derecede ucuza satın alırsınız. Dünyanın her yerinden milyonlarca yaratıcı fotoğrafçı buraya fotoğraflarını yüklerler ve size sunarlar ve siz tek bir fotoğrafçı çalıştırmaktan çok daha ucuza milyonlarca fotoğrafçıdan faydalanabilirsiniz. Stok fotoğrafçılar arasında, normalde tek bir çalışması için servet ödemeniz gerekecek ünlü sanatçılar da vardır, uygun fiyata onların işlerini satın alabilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler