"Milli eğitim şurasının meşruiyeti tartışılmalı"
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, 1-5 Kasım tarihleri arısında gerçekleştirilen 18. Milli Eğitim Şurasında, eğitim iş kolundan birçok sendikanın ve köklü eğitim derneklerinin kendilerine yer bulamadığını savunarak, ''18. Milli Eğitim Şurasında alınan kararların meşruiyeti, katılım ve temsil koşulları açısından tartışmalıdır'' dedi.
Güven, sendikasının genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, şuranın, devletin mülkiyetinde olan Başkent Öğretmenevi ve Milli Eğitim Şura Salonunda yapılması yerine bir otelde gerçekleştirilmesinin ulaşım ve maliyet açısından tartışmalı olduğunu söyledi.
Şuranın, gerek katılım, gerekse de kararlar açısından ilklere sahne olduğunu bildiren Güven, şöyle devam etti:
''Eğitim sendikalarının ve derneklerinin şuraya katılım oranının dip yapmış, önce katılıp sonra tek eden sendikaların da katkısıyla şuraya tek seslilik hakim olmuştur. Toplam 716 katılımcı arasında belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, il özel idarecileri, belediye meclis üyeleri, hatta 14 muhtar bile kendine yer bulabilmişken, eğitim iş kolunda kurulmuş bir çok sendika ve uzun yıllardır eğitim alanında kurultaylar toplamış köklü eğitim derneklerimiz kendilerine yer bulamamıştır. 18. Milli Eğitim Şurasında alınan kararların meşruiyeti, katılım ve temsil koşulları açısından tartışmalıdır.''
Şurada, ''öğretmen açığının'' telaffuz edilmek istenmediğini savunan Güven, Türkiye'de 150 bin yeni öğretmene ihtiyaç olduğunu, ancak 20-25 bin yeni öğretmen atamasının büyük bir lütuf gibi yansıtıldığını kaydetti.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği