Milli Savunma Bakanlığı'ndan Uludere'deki katır katliamı yanıtı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2015'te kaçakçılıkta kullanıldıkları iddiasıyla çok sayıda katırı öldüren askerler hakkında soruşturma yürütülüp yürütülmediğini Milli Savunma Bakanına sordu. Bakanlıktan, bu konuda ellerinde herhangi bir bilgi ve belge olmadığı yanıtı verildi.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 06:44
Abone Ol google-news

Şırnak Uludere'de 2015 yılında sürdürülen katır katliamlarında emir veren ve katliamı gerçekleştiren askerlerin tespit edilerek cezalandırılması için Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada "görevsizlik" kararı vererek dosyayı askerî savcılığa göndermişti. Askerler hakkında soruşturma yürütülüp yürütülmediği konusuna, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den cevap geldi.

'Sezgin Tanrıkulu TBMM gündemine taşıdı'

Şikayetçi HAKİM, Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "görevsizlik" kararının ardından, katırları öldüren askerler hakkında herhangi bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamamıştı. Bunun üzerine, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşımıştı.

'Bakanlıkta bilgi, belge yok'

Tanrıkulu'nun soru önergesine, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli cevap verdi. TBMM internet sitesinde dün kamuoyunun erişimine açılan cevapta, konuyla ilgili olarak bakanlıkta herhangi bir bilgi ve belge olmadığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler