Mladiç 2009'da ameliyat edilmiş

Sırbistan'da yakalandıktan sonra dün Lahey'deki savaş suçları mahkemeseni sevk edilen Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in avukatı Miloş Şalyiç, müvekkilinin 2009 yılında Belgrad'da bir klinikte ameliyat edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.06.2011 - 15:51
Abone Ol google-news

Mladiç'in avukatı Miloş Şalyiç, yaptığı açıklamada, müvekillinin Belgrad'daki bir hastanede 2009 yılında bir süre kaldığını ve burada ameliyat edildiğini ifade etti.

Mladiç'in 2009'da geçirdiği ameliyat hakkında ayrıntı vermeyen Şalyiç, müvekillinin hangi hastanede ameliyat edildiğini de açıklamadı.

''Lahey'e dün sevk edilen Mladiç'in savunmasının nasıl yapılacağına'' ilişkin bir soru üzerine Şalyiç, ''Bosna-Hersek topraklarında olanlardan müvekillim kendini suçlu hissetmiyor. Müvekillim, Cenevre Sözleşmeleri'ne uygun davrandı ve bu sözleşmelerin kurallarını çiğnemedi. Dolayısıyla bu suçlardan sorumlu tutulamaz'' dedi.

Şalyiç, Mladiç'in sağlık durumunun kötü olduğunu da öne sürdü.

Belgrad'ın ''B 92'' televizyonuna da açıklama yapan Şalyiç, Mladiç'in Belgrad'da bir hastanede ameliyat edildiği ve kemoterapiye tabi tutulduğuna dair bilgileri ve evrakı Pazartesi günü bir CIA ajanından aldığını iddia etti.

Srebrenitsa'da soykırım yapmak, Saraybosna'nın 44 ay boyunca kuşatma altında tutulması gibi çeşitli suçlardan 16 yıldır aranan Ratko Mladiç, 26 Mayısta Sırbistan'ın Zrenyanin kenti yakınındaki Lazarevo köyünde bir akrabasının evinde yakalanmış ve dün Lahey'deki uluslararası savaş suçları mahkemesine sevk edilmişti.

Mladiç'in avukatı

Eski Yugoslavya Askeri Mahkemesi'nin eski Başkanı ve Hakimi olan avukat Miloş Şalyiç, Ratko Mladiç ile eski Yugoslavya Halk Ordusu'nda (JNA) Üsküp'te görev yaparken 1968 yılında tanışmıştı.

Karadağ asıllı olan Miloş Şalyiç, daha önce Kosova'nın Peç (İpek) kentinde yaşamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler