Molotofkokteylli saldırıya ağırlaştırılmış müebbet istemi

Küçükçekmece'de 5 ay önce lise öğrencisi Serap Eser'in ölümüyle sonuçlanan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmesi olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede, 7 şüpheli hakkında ''kasten adam öldürmek'' iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 19:26
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çavuşoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Ramazan Sebuktekin, Mahsun Dima, Ömer Kaya, Salman Akpınar, Özgür Bakır, Hamit Aksan ve Merdan Berk ''sanık'', ölen Serap Eser'in babası Zübeyr Eser ise ''müşteki'' olarak yer aldı.

İddianamede, saldırı olayına katıldıkları iddia edilen 6'sı tutuklu 7 şüphelinin, ''kasten adam öldürmek'' iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin aynı zamanda, ''Silahlı terör örgütü üyesi oldukları'' gerekçesiyle 7 ile 15 yıl arasında, ''Patlayıcı madde bulundurdukları'' iddiasıyla 4.5 ile 12 yıl arasında, ''Genel güvenliği kasten tehlikeye soktukları'' suçlamasıyla 6 ay ile 3 yıl arasında, ''Mala zarar vermek'' iddiasıyla 2 ile 12 yıl arasında ve ''ruhsatsız silah bulundurdukları'' gerekçesiyle de 1 ile 3 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istendi.

Küçükçekmece'de 8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, olayda yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon