'Muhaliflere şişe ve copla tecavüz edildi!'

İran'da 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortaya atılan korkunç iddia gerçek çıktı... Bir İranlı milletvekili, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gözaltına alınan bazı reform yanlılarına tecavüz edildiğinin kanıtlandığını söyledi.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

İran'da 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortaya atılan en korkunç iddialardan biri tecavüz iddiasıydı.

Habertürk'ün haberine göre; Seçimin ılımlı adaylarından Mehdi Kerrubi'nin reformculara tecavüz edildiği iddiasını araştırmak için kurulan meclis komisyonu iddiaların doğru olduğu sonucuna vardı.

Bir İranlı milletvekili, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gözaltına alınan bazı reform yanlılarına tecavüz edildiğinin kanıtlandığını söyledi.

Meclis haberleri sitesindeki habere göre, iddiaları araştırmak için kurulan meclis komisyonu üyesi milletvekili, gözaltına alınan bazı reformculara soda şişesi ve copla tecavüz edildiğinin ispatlandığını belirtti.

İddiayı, cumhurbaşkanlığının ılımlı adayı Mehdi Kerrubi ortaya atmıştı. İran’da 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminden sonra reform yanlıları seçim sonuçlarını protesto etmek için gösteriler yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon