Mühendis Cihan’ın 10 Ekim mucizesi

Bombalı saldırıda yaralanan Andıç, doktorların umutsuz konuşmalarına ramen bir yılın ardından hayata tutundu.

Yayınlanma: 10.10.2016 - 21:01
Abone Ol google-news

Eşinin karşı çıkmasına rağmen “Barış için, çocuklarımızın dışarda oynayabilmesi için” diyerek 10 Ekim’deki Barış Mitingi’ne katılmak için geldiği Ankara Garı önündeki patlamada ağır yaralanan mühendis Cihan Andıç, bir yıl süren tedavisinin ardından mucizevi bir şekilde hayata tutundu.

bir şekilde hayata tutundu. Diyarbakırlı mühendis Cihan Andıç, üyesi bulunduğu KESK’e bağlı Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) ile katıldığı mitinge yapılan canlı bomba saldırısında yaralandı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine şarapnel parçaları ve bilye isabet eden Andıç için doktorlar oldukça ümitsizdi. 10 Ekim’den bu yana kesintisiz olarak hastanede tedavi gören tek yaralı olan 39 yaşındaki Andıç, doktorların en az 10 defa ailesini “Kötü habere hazırlıklı olun” diye uyarmasına rağmen, doktorları da şaşırtarak hayata tutunmayı başardı. Fizik tedaviye başlama hazırlığı yapan Andıç’ın biri 5, diğeri 2 yaşında iki çocuğunun annesi, eşi Yekbun, “Ben mitinge gelmesini istemedim. Korkuyordum çünkü. Diyarbakır’da sürekli patlama sesleri geliyordu. Evimizden doğru dürüst çıkamıyorduk. Çocuklarımız dışarda oynayamıyordu. Cihan bana ‘Bu coğrafyada savaşa doyduk. Barış istememiz lazım, buralara barış gelmesi lazım. Bu kadar gözyaşı yeter, çocukların dışarda rahatça oynaması lazım’ dedi. Hatta ‘Senin de gelmen gerekir’ dedi ama ben küçük çocuğum hasta olduğu için gitmedim” dedi.

‘Az şey biliyor’

Eşinin sağ tarafının tamamen hareketsiz olduğunu ve sol tarafındaki hafif hareketlerin artırılması için fizik tedavi görmeye başlayacağını anlatan Yekbun Andıç, “Bugünler bizim için iyi günler. Şimdi çok kesik kesik olsa da, zor anlaşılsa da birkaç kelime söylüyor. Patlamayı hatırladığını anlıyorum. Neden orada yattığını biliyor ama çok az şey biliyor. Bu kadar ölüm olduğunu bilmiyor. Onları söylememeye çalışıyoruz”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler