Mülteci çocuklar mezun oldu

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin’e yerleşen ve mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan mülteci ailelerin çocukları için başlatılan Adanlıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu sona erdi.

Yayınlanma: 27.05.2017 - 17:57
Abone Ol google-news

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin’e yerleşen ve Adanalıoğlu’nda mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan mülteci ailelerin çocukları için Mersin Kent Konseyi, MAYA Derneği, Mersin Tabip Odası ortaklığında ve Akdeniz Belediyesi desteğiyle başlatılan Adanlıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu sona erdi.

30 mülteci çocuk için Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen mezuniyet töreninde tarım işçilerinin yaşadığı çadırlardaki zor yaşam koşullarının anlatıldığı fotoğraflar ile çocukların kış okulunda yaptığı resimler sergilendi. Ayrıca mülteci çocukların yaptığı kart postallar da yardım amaçlı satışa sunuldu. MAYA Derneği Başkanı Volkan Gültekin, 3 dönemde yaklaşık 150 Suriyeli mülteci çocuğa eğitim verildiğini belirtti.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise “Mersin’de yaşayan herkesi Mersinli olarak görüyoruz. Birlikte yaşamayı öğrenmek ve sizinle birlikte güzel şeyler yapmak istiyoruz” dedi.30 mülteci çocuk seslendirdikleri Arapça ve Türkçe şarkıların ardından diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninde çocuklar için kartondan kepler yapıldı, palyaçolar çocuklarla birlikte dans etti.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler