Münevver cinayetinde yeni gelişme

Gün geçmiyor ki Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşanmasın. Aylardır çözülemeyen cinayetle ilgili bugün kilit bir isim gözaltına alındı. Kilit isimin verdiği ifade neticesinde ünlü gazeteci Kadir Çelik'in ifadesine başvuruldu.

Yayınlanma: 08.09.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

Münevver Karabulut cinayetinin ardından aileler arasında aracılık yaptığı öne sürülen gazeteci C.B. gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ve katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun amcası iş adamı Hayyam Garipoğlu arasında aracılık yaptığı ileri sürülen C.B'nin getirildiği İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde bazı görüntü kasetlerini gazeteci Kadir Çelik'e verdiğini öne sürdü.

Bunun üzerine şubeye davet edilen ve ifadesini veren Çelik, emniyetten ayrıldı. Emniyetten ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelik, bürosu basılarak kasetler ele geçirildiği yönünde bir yayın organında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bunun üzerine eşinin kalp rahatsızlığı geçirdiğini söyleyen Çelik, asılsız haber yapanların gazeteci olamayacağını ifade etti.

C.B'nin kendisine verdiği kasetleri hazırlatarak polise ileteceğini belirten Çelik, emniyette de olaya ilişkin bilgisine başvurulduğunu söyledi.

 

C.B için ek gözaltı süresi

Edinilen bilgiye göre, halen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri süren C.B. için, soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir gün ek gözetim süresi verildi.

Kartal'da gözaltına alınan C.B'nin yanında taşıdığı bir valizde ele geçirilen 5 kamera ile 9 ayrı kaset ve CD de incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Şubede işlemleri süren gazeteci C.B'nin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler