Muş'ta 9 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş'ta gece yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sebebiyle merkeze bağlı 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 18.11.2009 - 14:11
Abone Ol google-news

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, Muş'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çavuştepe mevkisine etkili olan kar yağışı nedeniyle, 9 köy yolunun ulaşıma kapandığı söyledi. Üçevler, Alaniçi, Cevizlidere, İnardı, Ağıllı, Ekindüzü, Kayalısu, Arıköy ve Ilıca köylerinde ulaşımın sağlanamadığını anlatan Turgut, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Turgut ayrıca, Üçevler köyündeki jandarma karakoluna malzeme taşıyan minibüsün tipi nedeniyle Çavuştepe mevkisinde mahsur kaldığını ve aracın sürücüsü Subaşi Savaş'ın yakınlarına haber vermesi üzerine yardıma giden 5 aracın daha bölgede mahsur kaldığını belirterek, ''Ekiplerimiz söz konusu araçları bulundukları bölgeden kurtardılar'' dedi.

15 köy korucusunun da kurtarma çalışmalarında ekiplerine yardım ettiğini dile getiren Turgut, soğuktan etkilenen sürücü Subaşı Savaş'ın ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındığını bildirdi.

Öte yandan, Erzurum'un Karayazı ilçesinde de etkili olan soğuk hava ve tipi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, ilçe merkezindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bugün ara verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler