Muş’ta feci kaza!

Muş’ta öğretmenler ile öğrencileri taşıyan iki servis aracı kaza yaptı.

Yayınlanma: 29.11.2013 - 09:59
Abone Ol google-news

Muş'ta yapılan merkezi ortak sınavlarda görevli personel ile lise öğrencilerini taşıyan minibüslerin çarpışması sonucu 23'ü öğretmen ve öğrenci 28 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Yedipınar ve Güven köylerindeki lise öğrencilerini kent merkezine taşıyan Mustafa Aykurt'un kullandığı 49 S 0076 plakalı minibüs, Çukurbağ köyü yakınlarında, karşı yönden gelen ve içerisinde Bostankent köyünde yapılacak merkezi ortak sınavın ikinci oturumunda görevli öğretmenler ile diğer görevlilerin bulunduğu Mehmet Can Işık yönetimindeki minibüsle çarpıştı.

Kazada, sürücüler Aykurt ve Işık ile her iki araçta bulunan 15 öğrenci, 8 öğretmen, bir asker ve 2 sınav kuryesi yaralandı.

Çevredekilerin yardımıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Muş Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, lise öğrencileri ile sınav görevlilerini taşıyan iki minibüsün yoğun sis nedeniyle çarpıştığını belirtti.

Kazada ciddi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Tatlı, "Kazanın ardından olay yerine giden jandarma ekipleri, araçta bulunan sınav sorularını alarak güvenli şekilde okullara ulaştırmış ve herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Ayrıca Bostankent köyüne de başka görevliler gönderilerek sınavın aksatılmaması sağlanmıştır. Allah'a şükür can kaybı yok" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler