Musul'daki yaralılar Ankara'ya getirildi

Irak'ın Musul kentinde meydana gelen saldırıda yaralananlardan 39'u ile 24 refakatçi, askeri uçakla Ankara'ya getirildi.

Yayınlanma: 09.08.2009 - 18:08
Abone Ol google-news

Irak'ın Musul'un kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Şerihan köyünde önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda yararlanan 276 kişiden 39'unun tedavilerinin Ankara'daki hastanelerde devam etmesi için Genelkurmay Başkanlığı'nca tahsis edilen askeri uçak 18.15'te Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi.

Sağlık Bakanlığı görevlileri nezaretinde yaralılar ambulanslara alındı. Yaralılar Numune, Dışkapı, Atatürk, Ankara, Onkoloji ve Keçiören hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Aralarında 8 çocuk ve 3 kadının bulunduğu yaralılardan yaklaşık 20'sinin sağlık durumlarının ciddi olduğu öğrenildi.

Yaralılarla aynı uçakta gelen 24 refakatçi de pasaport kontrollerinin ardından yakınlarının tedavi gördüğü hastanelere gittiler.

Patlamanın ardından Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinesinde Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda Genelkurmay Başkanlığı'nca tahsis edilen C-130 tipi askeri kargo uçağı, sabah 08.57'de yaralıları almak üzere Musul'a gitmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler