Nabucco kamuyla ve halkla ilişkilerini Grayling ile yürütecek

Uluslararası alanda halka ilişkiler, kamu ilişkileri, yatırımcı ilişkileri ve etkinlik danışmanlığı hizmetleri veren Grayling, Nabucco Gas Pipeline International GmbH tarafından şirketin Türkiye dahil Avrupa genelindeki tüm halkla ilişkiler ve kamu ilişkileri faaliyetlerini yürütmek üzere görevlendirildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 17.06.2010 - 14:27
Abone Ol google-news

Grayling'in, Nabucco'ya boru hattının geliştirilmesi aşamasında destek vererek, uluslararası ve yerel medya ilişkileri, kamu ilişkileri ve halkla ilişkiler faaliyetlerinden sorumlu olacağı ve üç yönlü bir konkurun ardından kazanılan ve altı haneli rakamlarla imzalanan bu sözleşmenin Londra, Brüksel ve Nabucco iletim ülkeleri (Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye) ve Azerbaycan'daki faaliyetleri kapsadığı bildirildi.

Nabucco Gas Pipeline GmbH'nin İletişim ve Kamu İlişkileri Bölümü Başkanı Christian Dolezal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alanlarında lider uluslararası ajanslarla görüştüğümüz altı aylık bir konkur süreci sonucunda Grayling ile çalışma kararı aldık. Grayling'i tercih ettik, çünkü sahip oldukları merkezi koordinasyona dayalı yapıları sayesinde bize tüm iletişim ihtiyaçlarımızı kapsayacak son derece verimli bir hizmet vereceklerini hissettik. Grayling ekibi bizi bu sektör ve bölgeyle ilgili güçlü bir deneyime ve sağlam bir uzman kadrosuna sahip oldukları yönünde ikna etti. Çalışmalarımızı onlarla beraber sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Grayling CEO'su Michael Murphy ise açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:
"Grayling olarak sektörümüzdeki lider şirketler arasından sıyrılarak Nabucco'yu kazanmış olmaktan dolayı son derece memnunuz. Bu başarı bizim diğer adaylardan daha kapsamlı bir teklif sunduğumuzun da önemli bir göstergesi olmasının yanı sıra, Brüksel ve Londra'daki güçlü duruşumuzun ve Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine özgü uzmanlığımızın da altını çizmektedir. Kampanya, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle beraber Londra'dan yürütülecektir ve kamu ilişkileri alanında Grayling'in yeni atanan Enerji, Çevre ve Endüstriden sorumlu Başkanı Russel Patten ve onun Brüksel'deki güçlü ekibi tarafından desteklenecektir."

Nabucco'nun iletişim faaliyetlerinin, Grayling'in Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Chris Dobson ve MD Corporate'tan Louise Ballard tarafından yönetileceği bildirildi. Grayling dünyanın ikinci büyük bağımsız Halkla İlişkiler, Kamu İlişkileri, Yatırımcı İlişkileri ve Organizasyon Danışmanlık firması olarak biliniyor ve 100 milyon Euro (148 milyon Amerikan Doları) gelire sahip Grayling'in Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Pasifik Asya'da olmak üzere toplam 40 ülkede 70 ofisi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler