NATO Afganistan'da radyo kurdu
NATO, Afganistan'ın kırsal kesimlerine yayın yapacak yerel bir radyo istasyonu kurdu.
NATO bünyesindeki bir Fransız birliği ve bir grup Afgan sivilin çabalarıyla Aralık ayında kurulan "Radyo Surowbi" Afganistan'daki en büyük etnik grup olan Peştunların dilinde yayın yapıyor.
Başkent Kabil'in doğusunda, 130 bin kişinin yokluk içinde yaşadığı Surowbi bölgesinin ilk FM bandından yayın yapan radyosu, ülkedeki diğer askeri radyolardan yerelliğiyle ayrılıyor.
NATO'nun ülke genelinde yayın yapan ISAF Radyosunun aksine Radyo Surowbi, NATO güçlerini destekleyen yayınlar yerine haber, müzik ve yerel olaylarla ilgili programlar yayımlıyor.
Taliban kontrolündeki köylerden bile telefon aldıklarını belirten radyo çalışanları, ''Bu, sıradan Afgan vatandaşlarının savaştan yorulduğunu ve herkes gibi normal bir yaşam istediklerini gösteriyor'' dedi.
NATO'nun istasyonun kurulması için 15 bin dolar yardım yaptığı ve halka, güneş enerjisi ve pille çalışan 4 bin radyo dağıttığı belirtildi.
Video Haberler
-
İnşaatın istinat duvarı çöktü: 3 bina boşaltıldı
-
İzmit'te hareketli dakikalar
-
İstanbul'da korkunç kaza! Ölü ve yaralılar var...
-
Ankara'da hareketli dakikalar
-
Kırklareli'de yolcu otobüsü devrildi
-
Su kuyusuna düşen yavru köpek kurtarıldı
-
Uşak’ta tekstil fabrikasında yangın!
-
Eski patrona akıl almaz tuzak
-
'Pençe-Kilit'ten acı haber: Uzman çavuş şehit düştü
-
Falyalı suikastında yeni gelişme
En Çok Okunan Haberler
-
Memur zammı belli oldu: İşte en düşük maaş
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Enflasyon 1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!
-
Yaz sonu Türkiye'yi bekleyen tehlike
-
'Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim'
-
Trafik ışıklarında yeni dönem
-
Bozdağ'a yüklendi, tarih verdi
-
'İnsanları salak yerine koyuyorlar'
-
Sarıklı ve cüppeli yürüyüşe büyük tepki
-
Seçmeninden Cumhur'u üzecek haber