NATO mayın gemisi İzmir'de

Akdeniz'de seyreden ve çeşitli limanları ziyaret eden NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'ye (SNMCMG-2) bağlı Nave Graniterie gemisinin Komutanı Albay Patrizio Rapalino, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Yayınlanma: 22.06.2009 - 10:00
Abone Ol google-news

NATO mayın gemisi İzmir'de. İzmir Valisi Cahit Kıraç, NATO gemisinin İzmir Limanı'nda 3 gün kalacağını ve inceleme gezisini sürdüreceğini belirterek, Komutan ve diğer görevlilerin Ege ve Akdeniz sahillerinde önemli görev üstlendiklerini söyledi.

Albay Rapalino da geminin komutanlığını 10 gün önce devraldığını belirtti. Mayın avcısı olarak bilinen geminin, yüksek teknoloji kullanan sonarı sayesinde denizlerdeki mayınları ve türlerini saptadığını ve imha edebildiğini kaydeden Rapalino, ''Amacımız denizlerin temizlenmesi'' diye konuştu.

Sonarın yalnızca mayınları tespit etmediğini, kimi zaman tarama yaparken, su altındaki arkeolojik kalıntıları ve çeşitli batıkları da saptadığını ifade eden Albay Rapalino, görev alanlarının Akdeniz olduğunu, ancak NATO'nun gerekli görmesi durumunda her yerde görev yapabileceklerini bildirdi.

Rapalino, İzmir'in ardından Aksaz ve Antalya limanlarını da ziyaret edeceklerini söyledi.
Vali Kıraç, ziyaretin anısına Rapalino'ya İzmir'in sembolü saat kulesinin minyatürünü, Rapalino da Kıraç'a SNMCMG-2'nin amblemini taşıyan plaketi hediye etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon