"NATO Suriye'nin hava savunma sistemini denedi"

Rus uzmanlar, Türk keşif uçağının Suriye tarafından vurulmasını değerlendirdi. RIA Novosti ajansına konuşan uzmanlara göre, NATO Suriye'nin hava savunma sistemlerini denedi.

Yayınlanma: 26.06.2012 - 12:51
Abone Ol google-news

Ajansa konuşan Rusya Uluslararası Silah Satış Analiz Merkezi Başkanı İgor Korotçenko, düşürülen Türk uçağının Suriye'deki radyo elektronik aktiviteleri denetlemek için bu ülkenin hava sahasına girdiğini iddia etti.

Korotçenko'ya göre Suriye Türk uçağını kendi hava sahasında vurdu ve bu olay ayrıca savunma sistemlerinin etkili olduğunu gösterdi.

Rus uzman, Türkiye istihbaratının Suriye'de etkili olduğunu ve edindiği bilgileri NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını öne sürdü.

Ajansa konuşan bir diğer askeri uzman Said Aminov da Türkiye'nin bu tip uçuşlarla Suriye hava savunması hakkında elde ettiği istihbaratı, NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını belirtti.

Aminov Suriye'nin "uçak alçaktan yüksek hızla uçuyordu" iddiasını da değerlendirerek bu tip uçuşların istihbarat amaçlı yapıldığını kaydetti.

Suriye çoğu İsrail sınırında konuşlandırılmış gelişmiş bir hava savunma sistemine sahip. Bu sistem Rusya tarafından oluşturuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon