Nedim Şener'in yargılanmasına devam edildi (17.02.2010)

Gazeteci Nedim Şener'in, ''Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları'' adlı kitabında ''yasaklanan bilgileri temin etmek ve açıklamak'' ile ''terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek'' iddialarıyla yargılanmasına devam edildi.

Nedim Şener'in yargılanmasına devam edildi (17.02.2010)
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.02.2010 - 10:48

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Nedim Şener ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, öldürülen gazeteci Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink de izleyici olarak bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Şener, dava konusu kitabındaki belgelerin hepsinin, daha önce Hrant Dink cinayeti davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen yazılar olduğunu ve dosyada rastlanılmadığı belirtilen kamu görevlisi Şükrü Yıldız ile ilgili belgenin de diğer görevliler hakkındaki idare mahkemelerindeki dava dosyalarına girdiğini söyledi.

Şener'in avukatı Yücel Döşemeci de Dink cinayetinde ihmal olup olmadığını araştırmakla görevli mülkiye müfettişi olduğu belirtilen Şükrü Yıldız ile ilgili yazının hangi mahkemede olduğunu araştırıp, mahkemeye bildireceklerini ifade etti.

Davanın müştekilerinden, bir süre önce İstihbarat Daire Başkanlığı görevi askıya alınan ve mahkeme kararıyla tekrar görevine dönen Ramazan Akyürek'in avukatı Nurullah Albayrak ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nden mahkemeye gönderilen yazıların gizli olduğunu ve gizli tutulması gerektiğini belirtti.

Avukat Albayrak, ''Bu belgelerin temin edilmesi ve yayınlanması ayrı bir suçtur. Sanık da o davanın tarafı değildir, yazıyı alma hakkı yoktur. Gerekirse bu husus, Emniyet Genel Müdürlüğünden sorulabilir'' dedi.

Duruşmada tekrar söz alan sanık Şener, dava konusu kitabı, Dink cinayetindeki Ramazan Akyürek'in de bulunduğu bazı kamu görevlilerin ihmali olması ve bunun da müfettiş raporunda geçmesi nedeniyle yazdığını savunarak, ''Akyürek'in İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine kendisiyle ilgili belgeleri 'gizli' ibareli göndermesini anlayamadığını'' söyledi.

Davada taraf olmayan birisinin resmi müracaat yaparak dosyayı inceleme imkanının olmadığını bildiğini ve bu konuyla ilgili resmi bir müracaatının bulunmadığını anlatan Şener, dava dosyalarının çeşitli kişilerin eline geçebileceğini, herkesin bunu rahatlıkla inceleyebileceğini ve bu nedenle Akyürek'in avukatının söylediklerine katılmadığını dile getirdi.

Yeniden söz alan Akyürek'in avukatı Albayrak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ramazan Akyürek ile ilgili, 4 Ocak'ta hazırladığı raporu ve dilekçesini mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ayrı ayrı yazılan ve davaların kabul edilmesinin ardından İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen iddianamede, Şener'in ''Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları'' adlı kitabında, emniyet görevlileri Faruk Sarı, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'i ''terör örgütlerine hedef gösterdiği'' iddia ediliyor.

Kitapta, emniyet görevlisi Muhittin Zenit'in de ''terör örgütlerine hedef gösterildiği'' ve aynı zamanda ''açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme ve açıklama'' suçlarının işlendiği belirtilerek, Şener'in tüm bu suçlardan 8 ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler