Neo–Hollywood’a hoş geldiniz

Taksi Şoförü, Amerikan Jigolo, Amerikan Sapığı gibi filmlerin yaratıcısı Paul Schrader, Hollywood stüdyo sisteminden bağımsız çektiği psikolojik gerilimle çağdaş sinema endüstrisini eleştiriyor.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 22:51
Abone Ol google-news



Varsıl babasının vakıf fonundaki paralarla geçinen Christian bir korku filminin yapımcılığını üstlenir. Güzel, çekici Tara ile bir yıldır birlikte yaşamaktadır.
Umut veren bir oyuncu ve fotomodelken Tara, Christian’la yaşamaya başladıktan sonra çalışmayı bırakmıştır. İlk sevgilisi Ryan’la geçirdiği yoksul günlerine geri dönmek istemeyen Tara bu çıkar birlikteliğini bir şekilde sürdürür.

Tara, Ryan’ı bir türlü unutamamıştır, onu filmdeki başrol için Christian’ın asistanı Gina’ya önerir. Oysa Gina, Ryan’la birliktedir. Sevgilisi Tara’nın eski ilişkisi Ryan’ı öğrenen kontrol manyağı Christian bir kedi–fare oyunu başlatır. Yeni Hollywood Akımı’nın öncülerinden Paul Schrader artık Hollywood’da eskisi gibi kaliteli filmler yapılmadığını, sektörün el değiştirdiğini, genç kuşağın sinemaya gereken değeri vermediğini vurguluyor. Bret Easton Ellis’in özgün senaryosundan çekilen, erk, yozlaşma, denetim, sınıf atlama, Amerikan Rüyası gibi temaları sorgulayan filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler,  set görüntüleri, oyuncu seçimi, yaratım evresi, çekim mekanları, tasarım  çalışmaları yer alıyor. Amerikan magazin medyasının odağındaki başrol  oyuncusu Lindsay Lohan aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstleniyor.

The Canyons (Şöhret Tepesi) Yönetmen: Paul Schrader Oyuncular: Lindsay Lohan, James Deen, Nolan Funk, Amanda Brooks, Tenille Houston, Gus Van Sant / 2013, 95 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler