"Nezih Demirkent Basın Ödülleri" verildi

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen ''Nezih Demirkent Basın Ödülleri'', törenle sahiplerini buldu. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törende konuşan Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gürdağ, bu ödüllerin önemli işlevlerinden birinin, gazeteciliğin temeli olan haberciliğin ve muhabirliğin özendirilmesi olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 20:26
Abone Ol google-news

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen ''Nezih Demirkent Basın Ödülleri'', törenle sahiplerini buldu.

Bu akşamki törenin kendisini heyecanlandıran bir diğer yönünün, Nezih Demirkent'in dostlarıyla bir araya gelmek ve değerli ustaları, Demirkent'i birlikte anmak olduğunu ifade eden Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gürdağ, Demirkent'in gazetecilik adına önem verdiği fikirlerin ve değerlerin korunması gerektiğini söyledi.

Gürdağ, özellikle bugünlerde gazetecilerin, Demirkent'in öğütlerine ve vizyonuna çok ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Demirkent'in gazetecilik değerlerine, meslek ilkelerine sahip çıkmanın, sadece Dünya Gazetesi çalışanlarının değil, mesleğini titizlikle sürdürmeye çalışan pek çok gazetecinin ortak tutkusu olduğunu ifade etti.

Törende, ''Yerel Basın'' kategorisinde Batman'daki Çağdaş Gazetesi muhabirlerinden Barış Arslan, ''Ekonomi Bakanının Ablasına Yeşil Kart'' başlıklı yazısıyla, ''Yaygın Basın'' kategorisinde ise Referans Gazetesinden Kenan Başaran, ''3 Büyüklere Forma Reklamı Verenlerin Yarısı Tarihe Karıştı'' başlıklı araştırma-incelemesiyle ödüle layık görüldü.

Barış Arslan ödülünü Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat'tan alırken, Kenan Başaran'a ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç verdi.

Törene, Nezih Demirkent'in kızı Didem Demirkent ile çok sayıda davetli katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler