'Nuri Şahin'i riske atmayız'

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, sol dizinden sakatlığı devam eden Türk futbolcu Nuri Şahin'i "riske atmayacaklarını" söyledi.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 07:29
Abone Ol google-news

Çin'de kampta olan ve burada Guangzhou'ya karşı oynadığı ilk hazırlık maçını 7-1 kazanan Real Madrid göz doldururken, teknik direktör Mourinho basına temkinli konuştu. İspanyol basınında yer alan açıklamalarında Mourinho, "Takım olarak daha iyiyiz ama kadromuz dar" dedi.

Mourinho, sezon öncesi kampın başlarında, geçen 12 Temmuz'da, sol dizinden sakatlanan ve henüz iyileşmeyen Nurin Şahin'in hazırlık maçlarında oynatmamasının sebebini "riske atmamak" olarak açıkladı. Portekizli teknik adam, gelecek cumartesi günü Tianjin ile oynanacak hazırlık maçında da Nuri'nin oynamasının şüpheli olduğunu belirterek, "Onu riske atar mıyız bilemiyorum. Sakatlığının olduğu diz bağlarını besleyen kasları güçlendirmek için çok çalışıyor. Bu yüzden yorgundu ve Guangzhou maçında oynamadı. Ligin başlamasına günler kaldı ve onu riske atamayız" diye konuştu.

Real Madrid'in kadrosunda "az sayıda futbolcu" olduğunu ve mevcut kadroyu daraltma riski olacağından Nuri'ye son hazırlık maçında yer vermediğini ifade eden Mourinho, Türk futbolcuyu birkaç dakikalığına da olsa cumartesi günkü hazırlık maçında sahaya sürebileceğini kaydetti.

12 Temmuz'da yaşadığı sakatlığının ardından 3 hafta iyileşme süreci verilen Nuri, halen dizi bandajlı olarak antrenman yapıyor. Takımla birlikte Çin'de bulunan milli futbolcu, geçen pazartesi günü sabah jimnastik salonunda öğleden sonra ise takımla çalışırken, salı günü antrenman yapmadı ve çarşamba günkü maçı da yedek kulübesinden izledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler