‘O üşürken ben sıcakta oturamam’

Silivri’de 5 aydan fazla süredir hapiste olan PSAKD Sarıyer Şube Başkanı kızı için adalet arayan Kezban Bektaş, 142 gündür oturma eylemini sürdürüyor.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 21:16
Abone Ol google-news

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım 5 ayı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde. Eşi de yüzde 80 engelli raporu olmasına rağmen bir yılı aşkın süredir Şakran Cezaevi’nde tutuluyor. Yıldırım’ın 80 yaşındaki annesi Kezban Bektaş ise bugün itibarıyla 142 gündür kızı için oturma eylemi yapıyor. Anne Bektaş, “Ben de burada, dışarıda kızım için eylemime devam ediyorum. Arada ısınmak için içeriye giriyorum ama kızımın o soğuk hücrede üşüdüğü aklıma gelince geri dışarıya çıkıyorum. Önceden ne güzel hep beraberdik. Bir aileyi paramparça ettiler” diyor.

‘Tek varlığım’

İstanbul Küçükarmutlu Cemevi önünde eylemini sürdüren Kezban Bektaş kızının bir an önce serbest bırakılmasını istiyor. Tek varlığının kızı olduğunu söyleyen Bektaş, “Telefon ile geçen hafta konuştum. Ben üzülmeyeyim diye iyiyim diyor ama ben bir anneyim. Dört duvar arasında ne kadar iyi hissedebilir. Sadece söylediği cezaevinin çok soğuk olduğu. O yüzden o üşürken bende sıcakta oturamıyorum” dedi. Bektaş, henüz bir dava sürecinin olmadığına değinerek şöyle devam etti:
“Mahkemeye çıkmadı. Ne için alındığını bile bilmiyoruz. Kızımın tek suçu Alevi olmasıdır. Derneklerde görev almasıdır ve biz ezilen halkların sesi olmasıdır. Ben sadece kızım için değil herkes için adalet istiyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Kızımı ben ölmeden serbest bırakın. Ben kızım çıkana kadar onu burada, alındığı yerde bekleyeceğim. Çok özlüyorum. Bir anne olarak elimden sadece bu geliyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler