Obama İngilizce de öğretiyor

ABD'nin yeni başkanı Barack Obama, Japonya'da satışan çıkan ve çok satanlar listesinde yerini alan "Barack Obama'nın Konuşmaları" başlıklı İngilizce yardımcı ders kitabıyla İngilizce öğretiyor. İngilizce öğrenmeye meraklı Japonlar kitaba yoğun ilgi göteriyor.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 13:51
Abone Ol google-news

Japonlar İngilizceyi, ABD'nin dün yemin ederek göreve başlayan başkanı Barack Obama'nın konuşma metinlerinden öğreniyor.

"Barack Obama'nın Konuşmaları" başlıklı İngilizce yardımcı ders kitabı, son iki ayda 400 bin satarak en çok satan kitaplar listesinde yer aldı.

Japonlar, İngilizce öğrenmeye çok meraklılar ve çoğu kitabevinin bir köşesi bu dildeki yayınlara ayrılmış durumda.

Bu en çok satan "ders kitabının" yayıncısı Asahi yayınevinden Yuzo Yamamoto, "Devlet başkanları ve başkan adaylarının konuşmaları, İngilizceyi dinleyerek öğrenmek konusunda mükemmeldir, çünkü bu kişilerin konuşmalarının içeriği iyidir ve kullandıkları kelimeleri yakalamak kolaydır" dedi.

Yamamoto, "Obama da böyle. Konuşması çok akıcı ve Japonların hafızalarında yer edebilecek 'evet yapabiliriz', 'değişim' ve 'umut' gibi kelimeleri çok kullanıyor" diye konuştu.

Eski başkan George Bush ile eski başkan adayı John Kerry'nin 4 yıl önceki konuşmalarının ise Japonya'da aynı ilgiyle karşılanmadığı belirtildi.

Yamamoto, Japonya ana muhalefet partisi Demokratik Parti milletvekillerinin de çalışmak için Obama'nın konuşmaları kitabını satın aldıklarını söyledi. 95 sayfalık kitapta, Obama'nın 2004'ten bu yanaki konuşmalarından seçmeler yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler