Öcalan'dan BDP'ye Gezi fırçası

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın BDP'ye Gezi Parkı konusunda fırça attığı ortaya çıktı. DTK Başkanı Ahmet Türk, Öcalan'ın kendilerini 'Gezi'yi iyi okumadınız' diye eleştirdiğini ifade etti.

Yayınlanma: 29.07.2013 - 11:36
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Gezi Parkı olayları konusunda İmralı'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kendilerine eleştiride bulunduğunu ifade etti. Ahmet Türk, Gezi olaylarının Kürt ve Türk kökenli vatandaşlar arasında bir bağ oluşturduğunu belirterek “Gezi'yi iyi okumak gerekir. Hatta Öcalan bu konuda bizi eleştirdi. Gezi'yi iyi takip edemediğimizi belirtti” dedi.


Radikal gazetesine raportaj veren Ahmet Türk, Kürt kökenli vatandaşlara karşı halkın algısının değişmesinin zor olduğunu savunarak bunun nedeninin devletin son 30 yılda Kürtler'i canavarlaştırması olduğunu ileri sürdü.


İşte Türk'ün röportajından o bölüm

- Türkiye kamuoyunun son zamanlarda Kürt sorununa bakışında olumlu bir fark görüyor musunuz?

Devlet son 30 yılda Kürtleri o kadar canavarlaştırdı ki, bu politikasını değiştirmediği sürece halkın algısının değişmesi de zor. Fakat özellikle Gezi olaylarından sonra tarafların birbirini en azından anlamaya çalıştığını gördüm. Eskiden Diyarbakır’a gaz atıldığında, TOMA’lar insanların üstüne yürüdüğünde kimse aldırış etmiyordu. Şimdi İstanbul’un ortasında bu yaşanınca dediler ki, bize burada bunu yapıyorlarsa Diyarbakır’da Kürtlere kimbilir neler yapıyorlar. Bunun denmesi çok önemlidir, o nedenle Gezi’yi iyi okumak gerekir. Hatta Öcalan bu konuda bizi eleştirdi.

- Nasıl eleştirdi?

Gezi’yi iyi takip edemediniz dedi. Elbette o da bazı siyasi partilerin, Ergenekon türünden güçlerin oraya konmak istediğini gördü fakat sonuç itibariyle Gezi’deki halk bunlara pabuç bırakmadı, önemli olan da budur. Öcalan bu süreci çok yakından izledi ve bizi o manada eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler