'Oğlumu adalete teslim ettim adalet geri vermedi'

700’üncü haftadan bu yana Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapmasına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri 707. haftalarında İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) bulunduğu Çukurluçeşme Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Cumartesi Annesi Hanife Yıldız, Emine Erdoğan'a seslendi: Ben oğlumu adalete teslim ettim adalet bana geri teslim etmedi...

Yayınlanma: 13.10.2018 - 11:49
Abone Ol google-news





Cumartesi Annesi Hanife Yıldız, “Ben bu hükümete, devlete güvendim oğlumu teslim ettim. Ben artık barış olsun istiyorum. Emine Erdoğan konferanslarda ‘Güçlü olan haklı olandır’ diyor. Benden haklı olan var mı? Ben oğlumu adalete teslim ettim adalet bana geri teslim etmedi” diye konuştu. 

‘Adalet bu topraklarda uzak’

Geçtiğimiz haftalarda Cumartesi Anneleri’nin İHD önünde basın açıklaması yapmasına izin vermeyen polis bu hafta açıklama yapılırken müdahale etmedi. 707’inci hafta için bir araya gelen ve aralarında, HDP Milletvekili Hüda Kaya, Garo Paylan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in bulunduğu Cumartesi Anneleri kaybedilen Abdulkerim Yurtseven için adalet istedi. Haftanın açıklamasını okuyan kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun tüm dünyada yargıçların görevinin hak ihlaline uğrayan insanların hakkını teslim etmek olduğuna değindi. Tosun Türkiye’de bağımsız ve tarafsız bir yargı olmadığını dile getirerek adalet taleplerinin karşılıksız kaldığını söyledi. Tosun, “Bu hafta hukuk ve adaletin bu topraklara ne kadar uzak olduğunu gösteren bir kaybedilme davasını hatırlatmak için buluştu” diyerek, “Abdulkerim Yurtseven’in gözaltında kaybedilişinin 23.yılında cezasızlıkla kapatılan davaların yeniden açılıp onların akıbetlerini açığa çıkartacak ve ceza adaletini sağlayacak bir yargılamanın başlatılmasını istiyoruz. Hakikat ve adalet talebimiz gerçekleşinceye kadar kayıplarımızı aramaktan ve kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Baskıyla iş çözülmez’

Açıklamanın ardından 28 Temmuz 1993’te gözaltında kaybedilen Özgür Gündem Gazetesi muhabiri Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe söz aldı. Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçemeyeceklerini söyleyen Tepe, “Benim oğlum Özgür Gündem gazetesi muhabiriydi. PKK’nin kaçırdığını söylediler. Benim oğlumu Türk İntikam Tugayı kaçırdı. Oğlumla beraber 28 Özgür Gündem çalışanı kaybedildi. Bunları PKK mi kaçırdı? Failleri şimdiye kadar neden bulunmadı? Biz adalet istedik. Biz çocuklarımızın katilleri yargılansın dedik slogan dahi atmadık sessizce oturuyorduk. Bu baskı niye?” dedi. Cenazesi 1996’da kaybedilen Ahmet Kaya’nın kızı Emine Kaya da “Barış istiyoruz. Herkes gelsin bize destek versin. Kimse ölmesin. Ne polis ne asker kimse ölmesin istiyoruz” diye seslendi. Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, yargıya ve milletvekillerine seslenerek, “Bu iş baskıyla çözülmez. Burası insan hakları derneği. Haktan hukuktan bahsediyorsunuz ama İHD’yi basıyorsunuz. Bizi polisle karşı karşıya getirmeyin” dedi. Zorla kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi Fatma Kırbayır da, “Adalet yerini bulana kadar ben buradayım. Öldürdünüz, yitirdiniz bari kemiklerimizi verin” dedi.

<haber-yatay:1104244,1104190>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler