"Öğrenciler okula gitmiyor ama dersaneye gidiyor"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ilk ve orta öğretimin son sınıflarında okuyan 2 milyona yakın öğrencinin büyük bölümünün YGS, LYS ve SBS'ye hazırlanmak için sahte doktor raporu alarak okula gitmediğini, dershanelere gittiklerini belirtti.

Yayınlanma: 24.12.2011 - 11:51
Abone Ol google-news

Kırşehir'de sendika temsilcileriyle toplantılar yapan Avcı, sınav merkezli eğitim sisteminin öğrencileri okuldan uzaklaştırdığını ve dershanelere yönlendirdiğini vurgulayarak, "Eğitim sisteminin en temel amaçlarından birisi de doğru ve dürüst insan yetiştirmektir. Sınavcı eğitim sistemi nedeniyle çocuklarımız her türlü manipülasyona açık hale geldiler. Sınav merkezli eğitim sistemi aynı zamanda çocuklarımızda yaratıcı ve eleştirel düşünmeyle geneli kavrama ve yorumlama becerisini de yok etmiştir" dedi.

Öğrencileri okulda tutabilmek için sınav sorularıyla okuldaki müfredatın örtüşmesi gerektiğine dikkat çeken Avcı, sahte doktor raporu alan ailelerin, çocuklarına sahtekarlık yapmayı öğrettiklerini, doktor raporları yüzünden çocukların etik eğitim ve gelişimine büyük zararlar verildiğini dile getirdi.

Dershanelerin devlet okullarının yerini almaya başladığını, gençlerin dershaneler arasında pazarlandığını, öğrencilerin okula ayıramadıkları emeği ve zamanı dershanelerde harcadıklarını söyleyen Avcı, şunları ekledi:
"Dershanelerde, okuldaki gibi klasik eğitim yöntemiyle dersi tartışmaya, yaparak yaşayarak öğrenme yerine en kısa zamanda, seçenekler arasındaki doğru yanıtı bulmaya çalışıldığı için okul sürekli olarak ikinci plana düşmeye devam ediyor. Sınav merkezli ve ezberci eğitim sisteminden kurtulmadığımız müddetçe okullar değil, dershaneler cazip olmaya devam edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler