Öğretmen atamaları protestolar eşliğinde yapıldı
Merakla beklenen atamalar yapıldı... Öğretmenler 15 Eylül 2009 tarihinden itibaren atandıkları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabilecek.
2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu hükümleri çerçevesinde 31 Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında alınan başvurulara dayalı olarak 4 bin 800 kadrolu, 11 bin sözleşmeli öğretmen ataması, AYÖP ve Okul Öncesi Usta Öğretciler'in protestoları eşliğinde gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda bugün yapılan yaklaşık 15 bin öğretmen ataması sırasında, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) ve Usta Öğreticiler grupları Bakanlık önünde eylem yaptı.
Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Adana, İstanbul gibi farklı illerden gelen AYÖP öğretmen adayları, sınava giren 243 bin öğretmenden 15 bin öğretmenin alınmasına tepki olarak toplandıklarını dile getirdi ve "200 bin atama istiyoruz. Nimet Çubukçu maliye bütçe ayırmıyor dedi. Bu iş bu kadar basit geçirilemez. Bugün Savunma Bakanlığı istediği bütçeyi alıyorsa, Sağlık Bakanlığı istediği bütçeyi alıyorsa, Milli Eğitim Bakanlığı'na da bu bütçe ayrılacaktır, ayrılmak zorundadır" dedi.
Alımı yapılan 15 bin öğretmenden 6 bin kadarının tek branştan alındığına dikkat çeken ve geriye kalan 230 bine yakın adayın ne yapacağını soran platform temsilcileri, "10 senedir kadro bekleyen, binbir çeşit işte çalışan öğretmenlerden ne yapmaları bekleniliyor? 2009 Türkiye birincisi olan fizik öğretmeni de KPSS sınavından 100 üzerinden 99.600 puan alarak atama bekliyor, ancak fizik öğretmeni alımı olmadığından atanamıyor. Hiç mi ücretli fizik öğretmeni yok, nasıl olur da 1 tane bile fizik öğretmeni alınmaz" şeklinde konuştu.
Açıkta bulunun tüm öğretmenlerin atamasının yapılmasını , ücretli öğretmenliğin koşulsuz kaldırılarak tüm öğretmenlerin kadrolu hale getirilmesi isteyen AYÖP, KPSS yerine ise daha güvenilir bir sistemle öğretmen atamalarının yapılmasını talep etti.
"Atama hakkımız engellenemez.", "Savaşa değil, eğitime bütçe", "Kadrolu atama istiyoruz", "Hükümet nerede?", "Diplomalı işsiz olmayacağız" şeklinde sloganlar atarak, alkış ve ıslıklarla Bakanlık'ta yapılan atamaları protesto eden AYÖP, 24 Eylül'de ise bütün illeri çağırarak, merkezi bir eylem yapacaklarını bildirdi ve açıklamanın ardından dağıldı.
"Usta öğreticiydik, şimdi neyiz?"
Bakanlık önünde, Kız Meslek Lisesi mezunları Okul Öncesi Usta Öğreticiler de protestoda bulunarak, "Devletin bize sıfat vermesini istiyoruz. Görevimizi tekrar istiyoruz. Şimdiye kadar Usta Öğreticiydik, şimdi neyiz" şeklinde konuştu.
Eğitim-Sen'in (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Danıştay'a açtığı davanın kabulü ile Okul Öncesi Eğitim Kurumları yönetmeliğinin 25. maddesinin 2. fıkrasındaki "öğretmen görev ve sorumluluğu içinde" ibaresi ile yaklaşık 2 ile 10 yıldır "usta öğretici" adıyla görev alanlar için tek başına derslere giremeyecekleri kararı çıkmıştı.
Bir ara ağızlarını bantlayarak Bakan Nimet Çubukçu'yu bekleyen usta öğreticiler, lisans hakkı istediklerini, eski görevlerine aynı maaş ve koşullarda dönme taleplerini bildirdiler.
Gazetecilerin Bakanlık önündeki eylemlerle ilgili sorularını yanıtlamayan Bakan Nimet Çubukçu, 2009-2010 öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları çerçevesinde Göktürk İlköğretim okulunda yapılacak törene katılmak üzere Bakanlık'tan ayrıldı.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- ‘Bir an önce ilan etmelerini bekliyoruz’