Öğretmenler Günü kutlanıyor

Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu Anıtkabir'i ziyaret ederken, İstanbul Taksim'de de tören düzenlendi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 09:16
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve tüm bürokratlar ile 81 il'den gelen öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Çubukçu ve beraberindeki heyet Büyük Önder Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundular. Çubukçu, daha sonra Anıtkabir onur defterine şu mesajı yazdı:
"Aziz Atatürk,
Kurmuş olduğun Cumhuriyet'in kadınlar için açtığın yolda ilerleyerek ülkemizin ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olmanın sorumluluğu ve onuru ile, gelecek nesilleri emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte manevi huzurundayız.

Türkiye'nin gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında eğitim alanında sağlayacağımız ilerlemelerin büyük rolü olduğu bilinciyle, Cumhuriyetimizin kuruluş idealleri doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaktayız.

Bizler, üzerimize düşen görevin güçlüğü ve öneminin bilincinde olarak, çalışmalarımızı ilkeleriniz ve yol göstericiliğiniz ışığında yorulmadan sürdüreceğiz.
Yaşamınız boyunca büyük bir onurla taşdığınız "başöğretmenlik" ünvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenler olarak başöğretmenimizin huzurunda minnet, şükran ve saygı ile eğiliyoruz."


Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.
Ayşe Ege Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan törende, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile törene misafir olarak katılan Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri anıta çelenk koydu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt özel defterini imzalayan Yıldız, deftere şunları yazdı:
''Aziz Atam, (Öğretmenler, ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız) diyerek önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içindeyiz. Bu bilinç içerisinde öğretmenler camiası olarak ülkemizi hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bize emanet edilen yeni nesilleri ilke ve inkılaplarınız ışığında yurt sevgisi bayrak sevgisi ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Şehit kanlarıyla kazanılan bu kutsal topraklarımız ilelebet payidar kalacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenler adına şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.''

Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisi sunduğu törende, Ordulu öğretmenler de törene katılanlara fındık dağıttı.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Bu arada, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bakım ve onarım çalışması için iskele kurulduğu dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler