"Öğretmenlerin kiracı olmasına izin vermeyeceğiz"

Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bandrol almayan öğretmenlere öğretmenevini pahalı fiyata kullandırmasına tepki göstererek, "Milli Eğitim Bakanı'nın bizi kendi evimizde kiracı yapmasına izin vermeyeceğiz. Buna gücü yetmeyecek, bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 07:47
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevlerini uygun fiyata kullanmak isteyen öğretmenlere bandrol alması zorunluluğu uygularken, geçen yıl 18 YTL olan bandrol fiyatını da 60 YTL'ye çıkarması üzerine öğretmenler arasında tepki topladı.

Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, MEB'in konu ile ilgili yaptığı açıklamanın öğretmenler arasında kaygı oluşturduğunu söyleyerek, "Bakanlık, mensuplarının zaten ne olursa olsun herhangi bandrol ücreti ödemeden öğretmenevinden yararlandığını söyledi. Ancak; öğretmenevinden öğretmen değil herkes yararlanıyor. Vasıfsız birisi de yararlanabilir. Öğretmenlere kendi evinde vasıfsız kişi muamelesi yapılıyor" dedi.

MEB'in yaptığı açıklamada, "Gönüllük esasına dayalı olarak katkı sağlamak amacıyla bandrol alan öğretmenlerimiz" dendiğini anımsatan Akça, "Öğretmevinde yatak, lokal hizmeti veriliyor. Bunun dışında hangi hizmetten dolayı gönüllülük hizmeti deniliyor. Bir ad koymuşlar 'gönüllülük' diye, ama içi boş. Ayrıca çok ilginç bir şey diyorlar. 'Öğretmenlerin aidatı, bandrol ücreti ile inşa edilen öğretmenevi yoktur' deniyor. Öğretmenlerden alınan aidatlar ile ve bandrol ücreti ile öğretmenevi yapılmamıştır. Bu önemli bir şey. Şöyle önemli; bunu söyleyen bakanlık şunu söylüyor. 'Aslında buralar öğretmenlerin evi değil, öğretmenler kerhen buradan faydalanıyorlar.' Burası gelecekte özelleştirilince, satılınca,bu mantık üzerinden gidecekler. Satışı mahsuru yok diyecekler" dedi.
 

"Öğretmenler bandrolsüz yararlanmalı"

Eğitim-İş olarak taleplerinin öğretmenlerin tüm hizmetlerden yararlandırılması olduğunu kaydeden Akça, "Bizim çok net bir talebimiz var. Öğretmenler öğretmen kimliği ile doğrudan tüm hizmetlerden yararlanmalılar ve bu sağlanana kadar Eğitim-İş olarak mücadele edeceğiz. Kendi evimizde kiracı olmayacağız. Milli Eğitim Bakanı'nın bizi kendi evimizde kiracı yapmasına izin vermeyeceğiz. Buna gücü yetmeyecek. Bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.
 

"Bunun peşini bırakmayacağız"

Öğretmenevlerinin öğretmenlerin aidatı ile yapılmadığı yönündeki açıklamanın öğretmenevlerinin satışına yönelik olduğunu kaydeden Akça, "Bu cümlenin altında 'zaten öğretmenlere ait değildi' denilerek gelecekte rant sağlanarak, öğretmenevlerini satmaya yönelik bir mantık var ve buna müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenevleri, öğretmenlere hizmet eden yerler olmalıdır. Eğitim-İş bunun da peşini bırakmayacak takipçisi olacaktır" dedi.

Bandrol fiyatını 18 YTL'den 60 YTL'ye çıkarıldığına işaret eden Akça, zammın üç katın yapıldığını, ancak maaşlara buna benzer bir zam yapılmadığına işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler