OHAL’e karşı tek yürek

İzmir’de 46 emek ve demokrasi örgütü, OHAL’e karşı “kol kola” girdi.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 20:47
Abone Ol google-news

İzmir’de 46 emek ve demokrasi örgütü, OHAL’e karşı “kol kola” girdi. Aralarında sendika, oda, siyasi parti, kent konseyi ve birçok sivil toplum örgütünün bulunduğu kurumların temsilcileri, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. 46 kurumun imza attığı ortak metni okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, OHAL’i “Hukuksuz keyfi ihraçlar, parlamentonun tasfiyesi, halk iradesinin gaspı, hukukun yok edilmesi, örgütlenme yasakları, basının karartılması, zorbalık düzeni, emek düşmanlığı, işsizlik, yoksulluk, pahalılık, kadın yaşamı ve haklarına saldırı, tek adam rejimi” olarak tanımladı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin OHAL’e her zaman her yerde “hayır” diyeceğini belirterek, “27 grev, OHAL sürecinde iptal oldu. 130 direniş ortadan kaldırıldı, engellendi. KHK ile 800 üyemiz, atanan kayyımlarla 1700 üyemiz, işsiz aşsız hiç sorgusuz sualsiz işinden edildi” diye konuştu. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, “Kamu emekçisinin ihracına ilişkin hukuksal dayanak olmadığını biliyoruz” dedi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’de son rakamlara göre 122 gazeteci ve medya çalışanının tutsak olduğunu kaydederek, “Gazeteciler, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında 237 ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 3 bin 672 yıl 6 ay hapis talebiyle yargılanıyor. Tutuksuz yargılanan 520 gazeteci de hapis tehdidiyle karşı karşıya.

Bu süreçte KHK’ler eliyle kapatılan gazete ve dergiler, yayınevi ve dağıtım kanalları ile özel radyo ve televizyon kuruluşlarının sayısı 148’e ulaştı” diye konuştu. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi adına açıklama yapan Funda Obuz, ihraç edilen 4 bin doktorun iş bulmakta zorluk çektiğini söyledi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan Coşkun Üsterci, OHAL’in amacının çok ötesine çıktığına dikkat çekti. İzmir Kadın Platformu’ndan Nuray Öztürk de, OHAL döneminde kadın cinayetlerinin yüzde 25 oranında arttığını belirterek, “2017’de 409 kadın cinayete kurban gitmiş. 11 kadın derneği OHAL kapsamında kapatıldı” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler