Okkır'ın davası ertelendi

Kuddusi Okkır'ı tutuklu bulunduğu dönemde usulüne uygun muayene etmediği ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 13:18
Abone Ol google-news

 Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddusi Okkır'ı tutuklu bulunduğu dönemde usulüne uygun muayene etmediği ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan, Tekirdağ Devlet Hastanesinde görevli doktor H.I. ile sanık avukatları, Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır ile avukatı Devrim Taş katıldı.

Mahkeme heyeti, Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili sanıkların kusur durumlarının değerlendirilmesi için gönderilen dosyaya Yüksek Sağlık Şurasından yanıtın gelmemesi nedeniyle duruşmayı erteledi.

Olay

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008'de hayatını kaybetmişti.

Başsavcılık, Sabriye Okkır'ın, eşi Kuddusi Okkır'ın ölümünün ardından hastalığın teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları Ş.T.A, E.A, İ.H.T, Ö.M.T, O.E, H.U, M.S.T, T.E, A.T, B.U, A.G, H.I, S.A, O.T. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M. hakkında ''usulüne uygun muayene yapmadığı ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği'' gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler