'Okul sütü'nü hangi firmalar sağlıyor?

'Okul Sütü' projesi kapsamında bugün dağıtılmaya başlanan sütlerden etkilenen yüzlerce çocuk hastaneye kaldırıldı. Dağıtılan bazı sütlerin bozuk olduğu iddiaları gözleri dağıtımı yapan firmalara çevirdi.

Yayınlanma: 02.05.2012 - 14:23
Abone Ol google-news

Tüm yurtta 32 bin 500 okulda 7,2 milyon öğrenciye yönelik başlatılan ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında ilk süt dağıtımı yapıldı. Projeden okul öncesi ve ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda okuyan öğrenciler yararlanıyor.

Süt dağıtımın başladığı ilk günde bazı kentlerde yüzlerce çocuk zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Sabah saatlerinden itibaren başta Diyarbakır, Sivas, Adana olmak üzere 9 şehirde yüzlerce çocuk hastanelik oldu.

Bu gelişmelerin ardından gözler ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında dağıtılan sütlerin hangi firmalarca sağlandığına çevrildi.

Ntvmsnbc'nin haberine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca belirlenen 4 bölge için 17 Nisan'da düzenlenen ihaleyi kazanan firmalar şöyle:

İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş-Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti

Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri:
Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti

Akdeniz bölgesi:
Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş

Marmara ve Karadeniz bölgeleri:
Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş- Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler