Okulda değil oy peşindeler

Hatay’da AKP’nin seçim çalışmalarına Eğitim Bir Sen’li bazı okul müdürlerinin katılması eğitimcilerin tepkisini çekti.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 21:33
Abone Ol google-news

 

Durumdan rahatsız olan eğitimciler, “Bu kişiler memura siyaset yasağını en iyi bilen kişilerdir. Binlerce öğretmen uydurma bahanelerle siyaset yaptı diye ihraç edildi. Bu durum farklı bir durum mudur? Bu kişilerin seçimlerde sandık kurullarında görev alıp almadıkları, görev almışlarsa nasıl tarafsız olacakları merak konusu” dedi.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan bazı okulların müdürleri memurların siyaset yasağı olmasına rağmen AKP’nin seçim gezilerine eşlik ediyor. Okul müdürlerinin meslek etiğine uygun davranmadıklarını savunan öğretmenler durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Bu duruma şahitlik eden ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen Arsuz ilçesinde yapılan seçim çalışmalarına, mahalle gezilerine Eğitim Bir Sen ilçe başkanı ve bazı okul müdürlerinin katıldığını belirterek, “Olay mesai saatleri içinde oluyor. H.Ö., H.P. , C.M., A.Ş. katılıyor. H.Ö. Eğitim Bir Sen ilçe başkanı. Aynı zamanda okul müdürü. Diğerleri de yönetimde ve hepsi değişik okullarda müdür. Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İbrahim Güler, Arsuz Belediyesi başkan adayı Necim Bozkurt ve milletvekili Abdülkadir Özel’in köy gezilerine eşlik ediyorlar. Şu an Eğitim Bir Sen ilçe başkanının iki hafta izin veya rapor aldığı söyleniyor. Büyük ihtimal seçim çalışmaları için almıştır. AKP Arsuz İlçe Teşkilatı, Arsuz Belediye Başkan adayı Necim Bozkurt’un ve milletvekili Abdülkadir Özel’in facebook sayfalarında fotoğrafları var” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler