Okyanusları temizlemek için 'çılgın' proje!

Boyan Slat Hollanda’da Havacılık Mühendisliği öğrencisi. Genç yaşına rağmen küresel sorunlardan birine gerçekçi bir çözüm buldu. İnsanlığa ve çevreye kendini adamış olan bu genç, duyarlı bir yaklaşıma sahip. Gelişmiş ancak az maliyetli bir araç kullanacak olan Slat, Pasifik Okyanusu’nda tehlike yaratmaya başlayan tüm plastik çöpleri temizlemek istiyor.

Yayınlanma: 26.09.2014 - 17:30
Abone Ol google-news

Bugün Teksas eyaletinden daha büyük miktarda çöpün okyanus yüzeyinde gezindiği bilinmekte. Pasifik Okyanusu’nun dünyanın çöp sahasıymış gibi kullanılmasından rahatsız olan Slat, projesini gerçekleştirmek için kararlı bir şekilde çalışıyor.

24 Eylül ’de internette yayın yapan Motherboard dergisine röportaj veren Slat, okyanustaki çöplerin dağınık halde bulunmasının balıkların zehirlenmesine yol açtığını belirtiyor. Slat, bugün önlem almazsak gelecekte daha büyük sorunlarla karşılaşacağımızı vurguluyor ve projesine herkesin destek olmasını bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu ay başlayan proje sayesinde yaklaşık 2 milyon dolar para toplandı. Bu sayede projenin pilot aşamasına başlanabilecek. Slat 2 milyon dolarlık para sayesinde “teoride kalan bu konsepti gerçeğe dönüştürebileceğini”, ancak yardımlara hala ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor. Zira 3 ila 4 yıl sürecek Okyanus Temizleme Projesi’nin sonraki aşamaları için daha mali desteğe ihtiyaçları var.

Okyanusları temizleme hayaline çok yaklaşan Slat’in projesinde, tehlikeli plastiklerin yer aldığı bölgelere öncelik verilecek. Slat uygulamaya aşağıdaki haritada yer alan 1 numaralı bölgeden başlayıp, sonra da diğer bölgelerle devam edeceğini belirtiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler