"Olağanüstü hal yasalarına hayır"

Suriye'nin Dera kentinde güvenlik güçlerinin, olağanüstü hal yasaları aleyhinde sloganlar atan protestoculara ateş açtığı bildirildi.

Yayınlanma: 28.03.2011 - 12:34
Abone Ol google-news

Bir görgü tanığı, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, yüzlerce protestocunun, bugün kent merkezindeki meydanda toplandığını, "İtibar ve özgürlük istiyoruz" ve "Olağanüstü hal yasalarına hayır" sloganları attıklarını söyledi.

Görgü tanığı, güvenlik güçlerinin, göstericilerin üzerine ateş açtığını belirtti. Associated Press ajansı da bir görgü tanığına dayandırdığı haberinde, güvenlik güçlerinin, Dera'da hükümet karşıtı 4 bin civarında protestocuya önce göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini, daha sonra havaya ateş açtığını aktardı.

Öte yandan; Suudi Arabistan Kralı Abdullah bu sabah Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı telefonla arayarak, Suriye'nin yaşadığı olaylara karşı yönetime verdiği desteği bildirdi.

 

"Dera'a kentinde göstericilerle güvenlik güçleri ateş açmadı"

Suriyeli yetkili bir kaynak, "Der'a kentinde bugün meydana gelen gösteride güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığı" yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Resmi haber ajansı SANA'ya açıklama yapan yetkili, "Der'a kentinde bugün öğleden sonra göstericilere güvenlik güçleri tarafından ateş açılmasına ilişkin haberler tamamen yanlıştır" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler