Öldü sanılan işadamının yaşadığı ortaya çıktı

Özbekistan'da yabancı parayla ticaret yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve geçen yıl öldüğü haleri gelen işadamı Halil Nalçacı'nın yaşadığı ortaya çıktı. CHP'li milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün bir soru önergesiyle TBMM gündemine getirdiği Nalçacı hakkında, Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, işadamının hayatta olduğu bilgisini verdi.

Yayınlanma: 26.09.2010 - 09:59
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün soru önergesine verdiği yanıtta işadamının ölmediğini, Taşkent Büyükelçiliği 3'üncü Katibi tarafından cezaevinde ziyaret edildiğini aileye bildirdi.

Denizli'den 17 yıl önce fırın işçisi olarak çalışmak üzere Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e giden Halil Nalçacı, 6 yıl önce 14 Türk arkadaşıyla birlikte sosis zarı ve ameliyat ipliği üretimi yapan firma kurarak, Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihracat yapmaya başladı. Ancak 2006'da Taşkent polisinin operasyonunda gözaltına alınan evli ve 1 çocuk babası 45 yaşındaki Nalçacı ve arkadaşları, yabancı para ile ticaret yapma yasağına muhalefetten 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ailesi, geçtiğimiz yıl Nalçacı'nın 3 yıldır tutuklu bulunduğu Taşkent Cezaevi'nde öldüğü haberini aldı.

Bu olaylardan sonra Halil Nalçacı'yı CHP'li Ertemür soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, işadamının ölmediğini, Taşkent Büyükelçiliği 3'üncü Katibi tarafından cezaevinde ziyaret edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Halil Nalçacı'nın kaldığı cezaevi koşulları ile sağlığının ve moralinin de iyi olduğunu belirtildi. Öte yandan işadamının cezasının kalan kısmının Türkiye'de infazı için Bakanlığın yasal işlemleri başlatacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler