Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Adalet Nöbeti"nin beşinci gününde Meclis'te bu sabah gözaltına alınmasının ardından, ifadesinin alınmasıyla serbest bırakıldı. Gergerlioğlu, ifadesinde polislerin kendisini zor kullanarak gözaltına aldığını belirterek, “İfade ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 21.03.2021 - 13:34
Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda yargı kararı okunarak milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, bekleyişini sürdürdüğü TBMM'de HDP grup odasında bu sabah gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde TBMM'de gözaltına alınan HDP'li Gergerlioğlu'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara Cumhuriyet Bassavcılığımızca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterligi tarafindan yapılan  suç duyurusu ve  eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17.03.2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptıgı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU hakkında "17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hereket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok apo şeklinde sloganlar atılması" sebepleriyle Türk Ceza Kanununun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılıgımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat  ile  şüpheli Ömer Faruk GERGERLİOĞLU’nun ifadesinin alınması sağlanmış,  ifadesi ikmal edildikten sonra şahıs serbest bırakılmıştır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

OĞLUYLA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Gergerlioğlu serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından oğluyla birlikte fotoğrafını paylaşarak, "Nerde kalmıştık?" mesajını paylaştı.

 

İFADESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

ANKA'da yer alan haber göre ise, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesini detayları ortaya çıktı. Gergerlioğlu, polislerin kendisini zor kullanarak gözaltına aldığını belirterek, “İfade ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim” dedi.

Edinilen bilgilere göre, Gergerlioğlu polis merkezindeki ifadesinde gözaltına alınırken yaşadıklarını da anlattı. Gergerlioğlu gözaltına almaya gelen polislere namazını kılmak istediğini söylemesine rağmen “Karakolda kılarsınız” dediklerini belirterek, “Sabah namazı vaktinin geçeceğini söyledim ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek, beni koşar adım götürmeye başladılar” dedi. 

Gergerlioğlu ayakkabısını ve kıyafetlerinin giyilmesine de izin verilmediğine dikkat çekti.

Güç kullanılarak polis aracına bindirildiğini söyleyen Gergerlioğlu, polisin güç kullanması sonucu sağ el ikinci parmağını bükmekte zorlandığını kaydederek, “İfade ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim” dedi.

NEDEN TERK ETMEDİN SORUSU?

Gergerlioğlu’na vekilliğinin düşürülmesine karşın neden TBMM Genel Kurulu’nun terk etmediğini soruldu. Gergerlioğlu polisin bu sorusuna “Meşru bir karar olmadığı için milletin vekili olmama nedeni ile Anayasa’nın uygulanmasını istedim. Genel Kurulda bulunurken karar okunduğu için 17 Mart 2021 günü 19.25’te Genel Kurul’dan çıktım, parti grup toplantı odasına geçtik ve orada bu kararın hukuksuzluğuna ve Anayasa’ya aykırılığına dair çeşitli açıklamalar yaptım. Milletvekilliğim o esnada düşmüş olabilir ama milletin bir ferdi olarak bu hukuksuzluğa itiraz ettim” diye yanıt verdi.

SLOGAN ATILDI İDDİASINA YANIT

Gergerlioğlu’nun Genel Kurul’dan HDP grubuna geçerken “Biji serak Apo” sloganı atıldığı iddiası da soruldu. Gergerlioğlu bu iddiaya şöyle cevap verdi:

“Çekim kayıtları gazetecilerdedir. Sahte video görüntüleri savcılık tarafından kullanılmıştır. Bu görüntüler içinde bulunduğum grup ile alakalı değildir. Genel Kurul kapısında arkadaşlarım ile topluca çıktıktan sonra grup toplantı odasına geçeceğimizi ve oradan ayrılmayacağımı, AYM kararını bekleyeceğimi söyledim. Bütün bu kayıtlar gazetecilerde mevcuttur. Bana gösterilen video görüntüleri benim ve içinde bulunduğum topluluk ile alakalı değildir.”

Gergerlioğlu savcılığın delil olarak sundu videodaki saat ile kendisini HDP grubuna geçtiği saat arasındaki farka da dikkat çekti.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler