'One minute kahramanının ikinci versiyonunu'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) yaptığı konuşmayı değerlendirirken, ''Bir zamanlar Süper Mario vardı, Süper Tayyip oldu. Kendisine önerim; Obama ile bir one minute şov yapmaları'' dedi.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 13:21
Abone Ol google-news

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın AKPM'de yaptığı konuşmaya ilişkin görüşlerini açıkladı. Erdoğan'ın sözlerinin basına ''Avrupa'ya da one minute'' başlıkları ile yansıdığını hatırlatan Vural, ''Hakikaten iyi pazarlanmış. 'Avrupa'ya da one minute' vay be... Sayın Başbakanın AKPM'de yaptığı konuşma, bir seçim konuşmasından öteye bir anlam taşımıyor. Sayın Başbakanın hep seçim dönemlerinde one minute'u geliyor'' diye konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın 2007 seçimlerinde 27 Nisan bildirisi, 2009 seçimlerinde de İsrail'e ''one minute ipine sarıldığını'' ileri sürerek, şunları söyledi:

''2004'te zina konusunda 'one minute' dedi ne oldu? İsrail'e 'one minute' dedi, yarım saat sonra özür diledi. 'Rasmussen NATO Genel Sekreteri olamaz' dedi, peki ne oldu? Füze Kalkanı konusunda 'one minute' dedi, ne oldu? 'NATO'nun Libya'da ne işi var' dedi, ne oldu? Kendisine önerim; Obama ile karşılıklı one minute şov yapmalarıdır.

'Kopenhag Kriterlerini Ankara kriterleri yaparız, yolumuza devam ederiz' diyen sensin. TCK 301'den 'Türklük' kavramını çıkaran sensin. Venedik kriterlerini getiren sensin. 'AB ile Katolik nikahı kıydık' diyen sensin. AB'nin her dediğini yapan sensin. Obama geldi, istedi diye Ermenistan ve Kürt açılımını yapan sensin. ABD istiyor, Tayyip yapıyor. AB istiyor, Tayyip yapıyor. Bir zamanlar 'tak-şak paşa' vardı. ABD-AB 'tak' diye emrediyor, Tayyip 'şak' diye yapıyor. Sonra da çıkıyor AKPM'de konuşuyor. AB'nin isteyip de senin yapmadığın ne kaldı? AKPM'deki konuşması, bir gıcırtıdan öte anlam taşımıyor. Kuzey Irak konusunda istenilenler yapılmış. Bölgesel yöneticilerin ayaklarına kırmızı halılar serilmiş ve kendisine 'dostum' diye hitap edilmiş... AB karşısında adın olmuş mülayim, sert çıksan ne yazar."

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Fransız parlamentere 'Türkiye'ye Fransız' dediğini anımsatarak, ''Aslında 'ben bu milletin kimliğini, dilini, devletin üniter yapısını tartışmaya açtım, Trabzon'un fetih gününde Sümela Manastırı'nda ayine izin verdim, gelip bunları görmelisin' demek istiyor'' diye konuştu.
 

İmralı ile görüşme

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara verdiği cevapları bilgisayarından gazetecilere dinleten Vural, ''Bugün, Hükümetin İmralı ile pazarlık yaptığı noktaya gelindi. Önce 'yok' denildi, sonra 'devlet görüştü' denildi. Hükümet, İmralı ile pazarlık yaptığını ve masada olduğunu kabul etmiştir'' dedi.
 

Kitap-bomba

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Erdoğan'ın AKPM'deki konuşmasında ''kitabı bombaya benzettiğini'' iddia ederek, kitapların yanına bir ip bağlı saat koyarak, ''İşte bunlar bombalar... Misyonerliğin zararları konusunda kitap yazmış öğretim üyelerinin kitaplarına el konulduğunu ve evlerinin arandığını anlatmak istiyor, 'daha ne yapayım' diyor... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, AKPM'de kitapla bombayı bir tutuyor'' diye konuştu.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ''One minute kahramanın ikinci versiyonunun, Türkiye'de pazarlanması'' olduğunu iddia ederek, ''Artık milleti bunlarla kandıramazlar. Abbas yolcu. Bir zamanlar Süper Mario vardı, süper Tayyip oldu'' ifadelerini kullandı.
Oktay Vural, basın toplantısın ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gazetecilere gül verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon