"Öneriler yeni değil"

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın yoğunlaştırılmış müzakerelerde sunduğu önerilerin yeni unsurlar içermediğini, bu önerilerin 16 aylık müzakereler sırasında sunulanlar olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 15:59
Abone Ol google-news

Rum radyosuna açıklamalarda bulunan Stefanu, Rum siyasi parti başkanlarının, geçen hafta sonu yapılan "gayrı resmi siyasi parti başkanları konseyi" toplantısında konu hakkında bilgilendirildiğini belirterek, önerilerin, partilerde çok iyi bilindiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Türk tarafının Kıbrıs sorununun bütün boyutlarına ilişkin öneriler hazırladığı" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Stefanu, Rum hükümetinin bu konuda bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Stefanu ayrıca, "Ankara'da hazırlanan önerilerin, takip edilen ve üzerinde anlaşmaya varılan sürecin çizgisi ve ruhu dışında olduğunu" öne sürdü.

Yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakerelerinin ilk turu 11, 12 ve 13 Ocak'ta yapılmış, ikinci gün Rum tarafı, "Yönetim ve Güç Paylaşımı" başlığına ilişkin görüşlerini yazılı olarak sunmuştu.
Kıbrıs Türk tarafının bu başlıkla ilgili önerileri, 7 Ocak'ta BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından Hristofyas'a iletilmişti. Rumlar, Türk önerilerini, "kabul edilemez" bulduğunu açıklamıştı.

Yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikinci turu, 25, 26 ve 27 Ocak'ta yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler