Ortadoğu'da katliamlara tepki

İzmir'de bugün yapılan iki eylemle Irak, Gazze ve Rojova'da yapılan katliamlar protesto edildi.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 21:23
Abone Ol google-news

İlk olarak bugün öğlen, Kemeraltı girişinde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalar ve Cumhuriyet İçin Güçbirliği tarafından basın açıklamasıyla Ortadoğu'da yaşanan katliamlar protesto edildi.

Basın açıklamasını okuyan Birleşik Kamu İş Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ömer Değirmenci, “Bu bölgede iki milyona yakın Türkmen nüfusu AKP iktidarının sessizliğinde, İŞID çetelerine bırakılmıştır. Emperyalizmin projeleri doğrultusunda Irak üç parçaya bölünmeye sürüklenmektedir. Direnen Filistin halkına karşı hükümetin sessizliği sürerken, göstermelik üç günlük yasla geçiştirilmeye çalışılmakta, öte yandan İsrail ile her türden işbirliği devam etmektedir” dedi.

Katliamlara yönelik ikinci tepki de akşam saatlerinde 'Emek ve Demokrasi Güçleri' tarafından yapıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki basın açıklamasında 'Gazze ve Rojava'nın kanı iktidarın elindedir' vurgusu yapıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, ”Filistin'de İsraile'e dur demek, bölgedeki emperyalist saydırganlığa hayır demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmak demektir. Aynı zamanda 'Diren Rojova' demektir. Çünkü bu bölgede İsrail'e benzer biçimde kendisinden başka herkesi düşman gören İŞID çetesi, kendisinden başka herkesi Kürt, Türkmen, Alevi halkını katletmektedir” dedi.

İktidarın Ortadoğu politikalarının iflas ettiğini, ABD ve İsrail'in kuklası durumuna gelindiğini ve İsrail ile askeri, ekonomik, lojistik destek verildiğini belirten Yalçın,”Hükümet, İsrail'in OECD üyeliğine vetoyu kaldırdı. İsrail'in en çok ithalat yaptığı dördüncü ülke ve Türkiye'nin en büyük beşinci ticari partneri yaptı. Kürecik'te açılan radar üssüyle İsrail'e istihbarat desteği sağladı. Gazze'de katliam sürerken İsrail'e karşı somut bir yaptırım dahi yapamadı. Üstelik İŞID çetesinin elindeki yurttaşlarımız için de temenni ile yetiniyor” dedi.

 Basın açıklaması sonunda, İzmir Park Forumları'nın “Gazze ve Filistin” konulu forumu gerçekleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler