Ortadoğu’nun Dallas’ı mı?

Dizideki ülkenin Suriye’ye çok benzediği konuşuluyor.

Yayınlanma: 28.08.2014 - 00:28
Abone Ol google-news

Ortadoğu’da çatışmalar hız kesmezken, bölgenin Dallas’ı olarak adlandırılan Tyrant adında yeni bir dizi ekanlara geliyor. Eleştirmenler tarafından yılın en çok tartışılacak dizisi olarak gösterilen Tyrant, Baladi adındaki kurgusal bir Arap ülkesinde geçiyor. Senaryodaki bazı öğelerin ise Suriye’yi andırdığı konuşuluyor. Dizinin baş kahramanı Bassam Barry el Fayeed, Los Angeles’ta bir çocuk doktorudur ancak aynı zamanda Baladi ülkesinin hükümdarının da en genç oğludur. Küçükken ailesinden ayrılmış olan Bassam, yeğeninin düğününe gitmek için 20 yıl sonra anavatanına Amerikalı eşi ve iki çocuğu ile birlikte geri döner. Amerika’da tamamen asimile olmuş bir hayat süren Bassam böylelikle kendisini babasının hüküm sürdüğü ülkenin ve Ortadoğu’nun karmaşık yapısı içinde bulur.


12 Eylül’de Amerikan Fox televizyonunda başlayacak olan dizinin daha yayına başlamadan bu kadar ilgi çekmesinin birçok nedeni var. Başroldeki Bassam rolünün ve ailesinin beyaz oyunculardan seçilmesi eleştirilerin odağında. Eleştirmenler bundan 10 yıl kadar önce dizilerin İngilizce çekilmesinin anlaşılabilir olduğunu ancak günümüzde kurgusal da olsa bir Arap ülkesinde konuşma dilinin İngilizce olmasının da eleştiri oklarını diziye döndürdüğü görüşünde.

Dizi hakkında hâlâ iyimser olan Gordon, dizi için “güç ve babalar, oğulları ve kardeşleri arasındaki ilişkiler hakkında olduğu kadar Amerika’nın bölgedeki başarısız müdahaleleri hakkında” ifadelerini kullanıyor. Kadınların tecavüze uğraması, tehdit edilmesi ve kadınlara isimsiz bir şekilde yer verilmesi de başka eleştiri konuları. Gordon bu eleştirileri “Travmalar görmezden gelinemez” sözleriyle reddediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler