Oscar yarışında iki film önde

Amerikan Sahne ve Sinema Sanatları Akademisi (AMPAS) tarafından 22 Şubat’ta 87’nci kez düzenlenecek Oscar Ödülleri heyecanı, adayların dün Los Angeles Beverly Hills’te dünyaya açıklanmasıyla doruğa çıktı.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 23:01
Abone Ol google-news

“Mümkün Olanı Düşle” mesajıyla başlayan ve keskin nişancılar gölgesinde yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan törende, yönetmenler Alfonso Cuaron ve J.J. Abrams ile aktör Chris Pine gibi ünlülerin hazır bulunduğu bir sunum ile toplam 24 kategorideki adaylar kamuoyuna tanıtıldı. Buna göre, “Birdman” ve “The Grand Budapest Hotel” filmleri, dokuzar dalda adaylıkla Oscar yarışında başa baş bir görüntü sergiledi. “En İyi Film” Oscar heykelciği için ise bu iki filmin de aralarında olduğu “American Sniper”, “Boyhood”, “The Imitation Game”, “Selma”, “Whiplash” ve “The Theory of Everything” isimli yapımlar altın heykelciğe aday gösterildi.

 İlyas Salman’ın başrolde oynadığı ve “Yabancı Dilde En İyi Film” ödülü aday adayı olan Gürcistan yapımı “Mısır Adası” filmi ise listeye giremedi. “En İyi Yönetmen” kategorisinde ise Wes Anderson, Alejandro G.Inarritu, Richard Linklater, Bennett Miller ve Morten
Tyldum sıralandı. Diğer taraftan ödül töreninin sunuculuğunu aktör Neil Patrick Harris’in üstleneceği açıklandı. “How I Met Your Mother” TV dizisiyle tanınan sanatçı geçen eylül
ayında erkek arkadaşıyla evlenmişti. Geçen yılki sunuculuğu ise lezbiyen olduğunu açıklayan eşcinsel hakları savunucusu, komedyen Ellen DeGeneres üstlenmişti. 2015 Oscar ödülleri adaylarının tam listesine, internet üzerindeki oscars.org adresinden ulaşılabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler