Öymen'den Lagendijk'e Ergenekon uyarısı

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Türkiye'nin bölgesinde oynadığı stratejik rolün, iç reformlardaki ilerlemenin yerini tutamayacağını belirterek, “AB'ye katılımın kalbi, strateji değil, demokrasidir” dedi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Lagendijk arasında “Ergenekon soruşturması” tartışması yaşandı.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 21:09
Abone Ol google-news

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 60. toplantısı, TBMM ve Avrupa Parlamentosundan (AP) yetkililer ve Ankara'daki bazı AB ülkelerinin büyükelçilerinin katılımıyla Sheraton Otelinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Türkiye’nin stratejik öneminin arttığını ancak bu konudaki argümanların iç reformların yerine geçmemesi gerektiğini belirterek, “Stratejik konular, iç reformların yerini tutmamalı” dedi. Toplantının öğleden sonra gerçekleşen 2. bölümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Lagendijk arasında tartışma yaşandı.

Öymen’in AP heyetinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde basın özgürlüğü konusunu gündeme getirmemesini eleştirmesi üzerine Lagendijk  AP’nin basın özgürlüğüne her zaman önem verdiğini, ancak Erdoğan ile görüşmede başka diğer önemli konuların ele aldıklarını belirtti.

Öymen, Lagendijk’ın Ergenekon davasını destekler nitelikte açıklamalarını anımsatarak, iddianameyi görmeden bu davaya destek vermesini eleştirerek taraf tutmaması uyarısında bulundu. Lagendijk de, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da Ergenekon iddianamesi açıklanmadan bu davanın avukatı olacağı yolunda demeç verdiğini anımsattı.

Öymen, ülke içinden bu tür açıklamalar yapılabileceğini söyleyerek, “Ancak kimse kendini falcı yerine koyamaz ve bu yönde açıklamalar yapamaz. Tekrar söylüyorum lütfen taraf tutmayın. Çünkü yarın utanabilirsiniz” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler