Özgecan için en ağır ceza

Özgecan Aslan davasında Suphi Altındöken ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl, babası Necmettin Altındöken ağırlaştırılmış müebbet, Fatih Gökçe ise ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 22:05
Abone Ol google-news

Tarsus’ta 11 Şubat’ta katledilen ve cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın (20) öldürülmesiyle ilgili 295 gün sonra davanın 3. duruşmasında karar çıktı. Katil zanlılarından minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken (26) ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl, babası Necmettin Altındöken (50) ağırlaştırılmış müebbet, arkadaşı Fatih Gökçe (25) ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir kadın üyenin de bulunduğu mahkeme heyeti cezalarda hiç bir indirim uygulamadı ve karar salonda alkışlandı.

Ailenin avukatları kararın diğer kadın cinayetleri için de emsal olmasını isterken tarihi karar Özgecan’ın anne-babasının evlilik yıldönümüne denk geldi. “Bu kararı bekliyordum ama benim kızım geri gelmeyecek” diyen anne Songül Aslan ise Özgecan Yasası’nın çıkarılmasını istedi.

Kadınlardan destek

Tarsus Adliyesi dün Özgecan Aslan davası nedeniyle kapatıldı. İçeride dava sürerken dışarıda çeşitli kadın örgütlerinden yaklaşık 300 kişi taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlarla kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Kadınlar “İyi, hal, tahrik indirimlerine hayır pankartı” açarken “Kadınlara adalet, katillere ağırlaştırılmış müebbet”, “Erkeksen öfkeni yen” yazılı dövizler taşıdı.

Aileden Özgecan’ın amcası Yaşasın Aslan’ın katıldığı duruşmada 3 sanığa da “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti ayrıca Suphi Altındöken’i “bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 27 yıl, Fatih Gökçe’yi ise aynı gerekçe ile 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mezarı başında dua

Amcası Yaşasın Aslan, “Özgecan’ımız biraz huzur bulmuştur” derken Özgecan’ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan kararın ardından kızlarının heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan anıt mezarının başına giderek dua etti.

 

Kaç yıl yatacaklar ?

Hukukçulara göre üç sanığın da ağırlaştırılmış müebbet cezasınaçarptırıldığı Özgecan davasında çıkan karar, kadına yönelik şiddet suçlarında örnek olacak. Hukukçular, Suphi Altındöken’in en az 48, arkadaşı Fatih Gökçe’nin ise en az 46 yıl, baba Altındöken’in ise en az 30 yıl hapis yatacağını vurguluyor. Sanıklar mahkemeye getirilirken jandarma koridoru oluşturuldu. Son sözü sorulan sanıklardan Gökçe, “Benim de kızım var, ablam var” derken Suphi Altındöken de cinayetin ardından taraflı haberlerin yapıldığını ileri sürdü.

 

 

‘Özgecan yasası çıksın’

İçeride dava sürerken kadınlar da dışarıda eylem yaptı. Özgecan’ın acılı annesi Songül Aslan, kararı Mezitli’deki evinde öğrendi. “Yine de ben mutlu olamadım. Benim kızım geri gelmeyecek sonuçta. Başka canlar yanmasın. Özgecan yasasının muhakkak çıkmasını istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a siyah başörtüsü gönderip adalet yerini bulunca da beyaz başörtü göndereceği hatırlatılan anne Aslan, Erdoğan’a beyaz başörtüsü göndereceğini belirtti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler