Özür beklentisi sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'den özür beklentisi ile ilgili konuştu: Özür gelmezse ilişkiler daha da geriye gider.

Yayınlanma: 20.08.2011 - 15:48
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in BM Güvenlik Konseyi Başkanlık açıklamasındaki adımları yerine getirmemesi durumunda iki ülke arasında normalleşme düşünülemeyeceğini söyleyerek, ilişkilerin durmuş haliyle devam etmeyeceğini, daha da geriye gideceğini söyledi.

Davutoğlu, Palmer raporunda Mavi Marmara saldırısıyla ilgili yanlış kanaatlerin gündeme gelmesi durumunda bu kanaatleri uluslararası hukuka açacaklarını belirterek, ''Yani bir rapor üzerine bu dosya kapatılacak değil'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, raporun nasıl çıkacağının henüz net olmadığını hatırlatarak, müzakerelerin hala sürdüğünü kaydetti.

"Adımlar atılmazsa normalleşme düşünülemez"

Davutoğlu, Türkiye'nin pozisyonunun Mavi Marmara saldırısının olduğu gün neyse şimdi de o olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyinin başkanlık açıklamasında yer alan adımların atılmasını istediklerini kaydetti.

Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu:
''Eğer bu adımlar atılmazsa normalleşme düşünülemez. Ama şu andaki durum da sürdürülmez. Sayın Başbakan, başka planlarımız var derken de bunu demek istedi. Yani İsrail şunu da düşünmemeli; Palmer Raporu açıklanacak ve şu andaki ilişkilerin durmuş hali devam edecek. Hayır hayır, durmuş haliyle devam etmez. Daha da geriye gider.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler