"Özür dilemen gerekir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitingleri kapsamında İstanbul'da yurttaşa seslendi. Erdoğan, afiş tartışmasını hatırlatarak seslendiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Senin şimdi gelip milletten de özür dilemen gerekir, bizden de" diye seslendi.

Yayınlanma: 05.09.2010 - 13:24
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen mitinge propaganda yasakları dolayısıyla sivil plakalı araçla geldi. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte meydana gelen Erdoğan'ın yolunu evet propagandası yapan bir grup kesti. Erdoğan bir süre bu grupla sohbet ettikten sonra miting alanına geldi.

Mitingdeki konuşmasında İstanbul'da asılan ve başörtülülerin rahibeye benzetildiği afişlerden bahsederken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın afişin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı'nın talimatıyla asıldığı açıklamasını hatırlatarak "Başörtülü kadınlarımızı rahibelere benzettiler, bunun bizimle ilgisi yok dediler. Utanmadan sıkılmadan hükümet görevini yapsın dedi. Hükümet onun talimatıyla değil ama eşeği sağlam kazığa bağlamak için görevini yaptı ve Avcılar Belediye Başkanı tarafından afişin asıldığını belirledi. Dürüst ol, dürüst. Bize gelip dürüstlük dersi verme. Bu sizin ilk yanlışınız değil, daha çok yaptınız bunları. Senin şimdi gelip milletten de özür dilemen gerekir, bizden de" dedi.
 

"İspat edemezseniz şerefsizsiniz"

Hükümetin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile anlaşma yaptığı ve bu nedenle terör örgütünün ateşkes ilan ettiği iddialarına daha önce de yanıt veren Erdoğan, İstanbul mitinginde yine bu konuyu gündeme getirdi. Erdoğan bu kez daha sert bir üslup kullanırken "Öcalan'la görüştüğümüzü iddia ediyor muhalefet, ispat edemezsiniz şerefsizsiniz" dedi.
 

Bunlar kafatası milliyetçisi

Erdoğan, 1 buçuk saati aşkın süren konuşmasında, AKP hükümetinden önce iktidarda bulunan koalisyon hükümetinin kendilerine IMF borçları, konut edindirme yardımından kalan borçlar gibi çok sayıda ödeme bıraktığını belirterek "Bunlar paraya sıkıştıkça memurun işçinin maaşından kesmişler. Devletin memuruna, işçisine borcu olur mu?" dedi. MHP'nin milliyetçiliğine de vurgu yapan Erdoğan "Bunlar milliyetçiyiz diyorlar, bunlardan olsa olsa kafatası milliyetçisi olur" diye konuştu.
 

Bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek değil

Başbakan Erdoğan, muhalefetin "AKP kendi anayasasını yapıyor" eleştirilerine ise şu sözlerle yanıt verdi:

"Biz CHP'ye ve MHP'ye gittik, kapağını bile açmadan reddettiler. Anayasa değişikliği için görüşmek istediğimizde bize cevapları 'gelirler, çay içip giderler' oldu. Bunlar sulu şaka yapmayı severler. Sayın Toptan yazı yazdı ve CHP yine komisyona üye vermedi. Bunların kültüründe uzlaşma yok, dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ama bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek değil, bağcıya ancak millet dayak atabilir."

Erdoğan mitinglerde devletin imkanlarını kullanıyor eleştirilerine ise bunun kendisine devlet tarafından yasa ile verilen bir hak olduğunu, aynı şekilde muhalefetin de hazineden para yardımı aldığını, konunun saptırıldığını söyledi.
 

Bono kahkayı bastı

Erdoğan, yargı içerisinde belli bir grup olduğunu ve bu grubun ideolojik davrandığını öne sürdüğü konuşmasında, kendisinin de bu ideolojik tavırların bedelini ödediğini söyledi. İstanbul'da yarın konser verecek olan ve mitingden önce Erdoğan'ın görüştüğü U2 grubunun solisti Bono'nun kendisine neden hapiste yattığı sorusunu yönelttiğini ifade eden Erdoğan, "Yaptığım neydi benim? Sadece okuduğum bir şiir. U2 Bono ziyaretime geldi ve neden hapis yattığımı sordu. Söyleyince Bono kahkahayı bastı. Çünkü alışılmış bir şey değil. Bu ülke bunlardan çok çekti. O tezgahlardan biz de geçtik. Ama ne oldu, içeride özgürlüğün tadını öğrendik. Bunlar muhtar bile olamaz diyorlardı. Ama neye rağmen diyorlardı, millete rağmen diyorlardı. Millet onları affetmedi. Onların muhtar bile olamaz dediğini getirdi Türkiye Cumhuriyeti'ne Başbakan yaptı" diye konuştu.
 

Bayram'da İstanbul'dayız

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa ve Bursa mitinglerinden sonra Ramazan Bayramı süresince İstanbul'da olacağını belirtirken, "11 Eylül akşamına kadar dolaşacağız, ilçe ilçe dolaşıp sizlerle bayramlaşacağım. Bu bayram demokrasi, özgürlükler bayramı olacak. Adalet bayramı olacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler