'Parasız eğitim'e polis müdahalesi

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında protestolar vardı. Roman çalıştayında 'Parasız eğitim' itedikleri için 600 gün tutuklu kalan Berna ve Ferhat da oradaydı.

Yayınlanma: 12.10.2011 - 12:49
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı İstanbul Üniversitesi Yeni Akademik Yıl açılış töreni öncesi Fen Fakültesi önünde çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Saat 11.00’de başlayan tören öncesi içeri girmek için uğraşan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Lojistik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Adnan Tetik ve iki öğrenci daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Tetik, "İşte görün üniversite öğrecilerini böyle içeri almıyorlar" diye bağırdı. Tetik’i apar topar gözaltına alınarak sivil polis aracına bindirildi. Tetik daha sonra sivil polis aracıyla Fen Fakültesi önünden uzaklaştırıldı.

Berna ile Ferhat da oradaydı

Başbakan Erdoğan, salonda bulunduğu sırada Fen Fakültesi yakınında toplanan Gençlik Federasyonu üyesi yaklaşık 10 kişi pankart açarak parasız eğitim ve füze kalkanı protestosu yaptı.

Grup içerisinde Roman Çalıştayı’nda parasız eğitim pankartı açarak gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz da vardı. Bir basın açıklaması yapan öğrenciler açıklamanın ardından Çevik Kuvvet ekipleitini geçerek okullarına gitmek istedi. Bu sırada Ferhat Tüzel ile Berna Yılmaz gruptan ayrıldı.

Polis müdehale etti

Ancak çevik kuvvet polisleri buna izin vermeyince polislerle öğrenciler arasında arbede yaşandı. ’Parasız eğitim istiyoruz ’ sloganı atan öğrenciler, karga tulumba gözaltına alındı. Öğrenciler gözaltının ardından polis minibüsüne bindirilerek olay yerinden götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler